Elefanter på Sri Lanka – her kan du se elefanterne

Der er gode muligheder for at se elefanter i Sri Lanka, da det i 2011 blev estimeret, at der er 5,900 elefanter i landet. I 2007 blev det estimeret, at der kun var mellem 2500 – 3000 elefanter i landet, så det er en god udvikling for landet. De er fredet og på listen over truede dyrearter i verden. De har stor betydning for turismen i landet, derfor er befolkningen også meget stolte af deres elefanter.

Du kan se elefanter flere steder på Sri Lanka og på alle hoteller og turistbureauer vil de prøve at sælge elefantture til dig, så du kommer helt sikkert hjem fra Sri Lanka og har set elefanter i den vilde natur.

Det er en hel anden oplevelse end at se elefanter i Zoologisk Have.

Hvis du ikke skal rejse rundt i hele Sri Lanka, kan du bruge denne guide til at finde ud af, hvor du skal tage hen, så du er sikker på at se elefanter.

Udawalawe nationalpark

Parken ligger i den sydlige del af Sri Lanka, og har været en nationalpark siden 1972. I starten boede mennesker og dyr blandt hinanden med med den nye status af nationalpark flyttede man langsomt mennesker ud af parken. Parken ligger 165 km væk fra hovedstaden Colombo og dækker mere end 30.821 ha.

Der menes at være omkring 250 elefanter, som bor fast i parken. Så det er ikke nødvendigvis den letteste park at se elefanter i, men da de mange guider ved, hvor elefanterne hænger ud burde det være muligt. Det er primært ved Udawalawe Reservoiret, at du har mulighed for at se dem.

Elefant beskytter unge

Det er den tredje mest besøgte park i Sri Lanka og udover elefanter, er det også muligt at se masser af fugle, vildsvin, vandbøfler og du kan være heldig at se en leopard.

Yala nationalpark

Parken ligger i den sydlige del af Sri Lanka. Det er den mest besøgte nationalpark og den andenstørste i areal med sine 97.900 ha. Parken ligger 300 kilometer fra hovedstaden Colombo.

Den blev officiel en nationalpark i 1938, så sammen med Wilpattu nationalpark, er de de ældste nationalparker i landet.

Der er mellem  300–350 elefanter i parken, og der er rig mulighed for at se dem, selvom parken er stor. Det er de flestes turisters foretrukne nationalpark at tage til, når de vil se elefanter, og det er også grunden til, at parken er den mest populære.

Elefant med unge drikker vand

Udover elefanter er der også mulighed for at se leoparder og et rigt fugleliv. Det er den nationalpark i verden med den højeste andel af leoparder pr. ha. Der menes at være mere end 25 leoparder i området.

Du kan læse om vores safari tur i Yala her

Lunugamvehera nationalpark

Denne park ligger også i den sydlige del og blev først en nationalpark i 1995. Den ligger 261 fra hovedstaden Colombo. Der er blevet opdaget 43 pattedyr, 33 reptiler og 183 forskellige fuglearter i området.

Elefanterne som bevæger sig i denne nationalpark bruger den primært til at bevæge sig fra Udawalawe nationalpark til Yala nationalpark. Det betyder ikke, at du ikke har mulighed for at se elefanter i denne park, men de andre to er bedre muligheder for dig.

Wilpattu nationalpark

Parken er med sine 131.693 ha den største park i Sri Lanka og den anden mest besøgte. Den ligger i den nordvestlige del af Sri Lanka, og den er især populær at tage til for de mange turister, som bor i Negombo.

Elefant paa vejen efter safair jeep

Som i de andre parker er der rig mulighed for at se elefanter, da de bevæger sig i flok. På hotellerne i hovedstaden og Negombo, er der mulighed for at købe safariture, så du har større sandsynlighed for at se elefanter. Meget af parken er stadigvæk lukket for mennesker, og derfor kan du være uheldig, at det er de områder, som elefanterne bevæger sig i, når du er der.

Der er også leoparder, vandbøfler og masser af fugleliv i parken. I 2015 blev der registreret mere end 49 leoparder. Dog er leoparder svære at se, da de er gode til at gemme sig, og de bevæger sig over store afstande.

Minneriya nationalpark

Selvom Minneriya nationalpark først blev erklæret nationalpark i 1997, har den været anset som et vildtreservat siden 1938. Der menes at leve mellem 150-200 elefanter i parken, men det er alligevel en meget unik park, da der kommer elefanter fra alle de andre nationalparker, når der er tørtid. Her vil der være mange elefanter i området, og det er ufatteligt spændende at se de mange elefanter, når de leger og drikker vand.

Det skyldes, at Minneriya nationalpark har en kæmpe reservoir.

Hvis du tager til Sri Lanka, skal du ikke snyde dig selv for en oplevelse ud over det sædvanlige i en af de mange nationalparker. Hvis du har god tid og rejser rundt i Sri Lanka, bør du se flere af dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top