Fisketur på Sri Lanka

Jeg elsker at fiske, og på Sri Lanka er der heldigvis rig mulighed for at gøre det. Rundt om i Sri Lankas smukke naturområder findes der mange fantastiske muligheder for både at fiske i søer/lakes, men også for at fiske ude på det store åbne hav. 

Sri Lanka har et rigt fiskeliv og rundt i de mange søer og lakes, kan du være heldig at fange flere forskellige arter af lækre spisefisk. Som for eksempel en Barramundi. Barramundien er en fisk, som minder meget om laks. Derfor er det også en fisk, som er en meget populær spisefisk – også herhjemme i Danmark.

Der findes selvfølgelig også mange andre fiskearter. Blandt andet arten Mangrove Jack samt mange andre flotte og eksotiske ferskvandsfisk.

En fisketur på havet 

Udover en fisketur på en af de mange smukke søer på Sri Lanka, er der også rig mulighed for at fiske i det store åbne hav.

Her prøvede vi at fange nogle af de større fisk i det lune vand. Det var en kæmpe oplevelse og en oplevelse, som hverken jeg eller resten af familien, så let vil glemme igen. 

Vi fangede dog ikke andet end små coral fisk, men det var alligevel en god tur.

Lej en lille båd til fisketuren

I vores familie nyder vi alle at fiske. Vi fandt derfor hurtigt ud af, at der findes mange gode muligheder for at leje en båd på Sri Lanka.

 Herfra var det muligt for os at fiske på en lidt anderledes måde, end den vi er vant til.

Med båden havde vi muligheden for at komme helt tæt på Sri Lankas dyrebare fiskeliv, og det var en kæmpe stor oplevelse for os alle. 

Med til båden fulgte en skipper. Han var godt bekendt med området, og havde derfor også en stor viden om, hvor det var godt for os at fiske.

Men også hvad der var godt at se på turen. Han fortalte ivrigt om, hvordan fiskebestanden levede, og om hvordan tiderne og fiskebestanden havde ændret sig gennem hans tid.

Det var meget spændende, og jeg kan derfor varmt anbefale dig at prøve det samme. 

Nyttig viden inden fisketuren på Sri Lanka

Overvejer du og familien at rejse til Sri Lanka for at fiske, er det bedst at rejse fra november til april. Her er der nemlig højsæson for fiskeri og dermed størst chance for, at du fanger den helt store fangst.


Det er i denne periode, at vejret er bedst syd og sydvest på øen og derfor gode muligheder for at komme ud på det åbne hav – uden alt for store bølger.

Rejser du april til oktober er det strandene oppe nord – nordøst, som har det stille vand og her kan du også få gode fiske oplevelser.

Planlæg fisketuren hjemmefra

Det er faktisk muligt at planlægge fisketuren hjemmefra. De fleste chauffører har nemlig kendskab til en eller flere fiskere og de hjælper gerne med, at booke en fiske tur, som passer ind i jeres øvrige planer.

Har du endnu ikke fundet en chauffør eller fundet ud af, hvordan i skal komme rundt på øen? Så læs lige om fordelene ved at have privat chauffør. Du finder det hele her.

1 kommentar til “Fisketur på Sri Lanka”

  1. Hej Rene,

    Ja i får prisen igennem mig og jeg sørger for at chaufføren er booket så i har en som henter jer i lufthavnen eller hvad i nu har behov for.

    Mvh
    Kristian

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top