Huleuforskning i Sri Lanka

Udforskning af huler er en ny aktivitet i Sri Lanka, som også er kendt som “‘Speleology”. I Sri Lanka findes et imponerende udvalg af huler, som er placeret i den centrale del og i den sydlige del af landet. Derfor findes der også mange gode muligheder for at udforske denne helt nye sportsgren.

Forskningen består i at opmåle, kortlægge og fotografere de gamle huler, som landets gamle konger engang brugte til at flygte fra deres mange fjender. De fleste af hulerne som du kan finde i Sri Lanka er smukt dekoreret med malerier som kaldes for freskoer. I dag er hulerne lavet om til buddhistiske templer.

Nogle af hulerne går omkring 500 millioner år tilbage, så er man historisk interesseret er huleforskningen bestemt værd at rejse efter.

Belilena Cave

Belilena Cave er en stor hule, hvori man kan se gamle skeletrester fra forhistoriske mænd som er ca. 12 tusinde år gamle. Hulen gemmer også på gamle fossiler, som menes at være mere end 32 tusind år gamle. For at komme ind til den gamle hule, og for at se de gamle skatte, skal de besøgende gå gennem junglen, der ligger midt i den flotte maleriske by Kithulgala.

Batatotalena Cave

En anden gammel hule er Batatotalena Cave. Buddhistisk litteratur antyder at hulen er et helligt sted, hvor den gamle Lord Buddha gjorde et hvil, inden han begav sig tilbage til Sri Pada. Hulen menes ifølge arkæologiske fund, at denne hule oprindeligt blev brugt som bolig, for godt 25 tusind år siden. Hulen gemmer på gamle skeletrester, vægmalerier og et gammelt buddhistisk helligt rum. Batatotalena Cave ligger nær Sudagala, og vil man besøge den, er det nødvendigt at gøre det til fods.

Waulpane Cave – Cave of Bats

Waulpane Cave – Waulapane Cave er også kendt som Cave of Bats! Besøger man hulen, er det nødvendigt at komme 300 meter ned under jorden, hvor gamle forhistoriske fossiler, ferskvandsfisk, padder og et smukt vandfald venter.

Pannila Calcarious Cave

Pannila Calcarious Cave er to huler som tilsammen udgør en underjordisk zoologisk have. Hulen ligger i nærheden af et fortryllende vandfald. Disse huler menes at være omkring 500 millioner år gamle, og er i dag hjemsted for en bred vifte af vilde dyr, blandt andet sommerfugle, padder, fisk og flagermus.

Bogoda Cave

Da de sydindiske styrker i oldtiden invaderede Sri Lanka, menes klippehulen Bogoda Cave at have været brugt af Kong Walagamba. Hulen menes at være en større del af et omfattende netværk af små tunneler, der fører til andre huler i nærheden. Dette er dog ikke med sikkerhed, da hulen kun trækker sig 15 meter ind i klippevæggen, det er derfor ikke muligt at komme ind og bekræfte denne teori.

Ravana Ella Cave

Ravana Ella Cave hulen er en anden lille hule som findes på en skråning i skoven nær byen Ella. Historien omkring hulen fortæller at hulen blev brugt af djævelens konge Ravana. Her holdt han den smukke Sita skjult, efter at have kidnappet hende fra Rama. Rygtet siger at hulen også er en del af et større netværk af små tunneler, der fører helt til templet Dowa som ligger ved Bandarawela.

Som du kan se, er der masser af spændende huler i Sri Lanka og det er bare med, at få pakket skoene og komme afsted.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top