Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/sri-lanka.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3283

Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/sri-lanka.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3283

Som til mange andre lande udenfor Europa, skal man også ved rejse til Sri Lanka have en række vacciner. Det er vigtigt, at få de anbefalede vacciner inden afrejse og da flere skal tages i god tid inden, er det noget man bør undersøge så snart billetterne er købt.

Rejse længden afgør omfanget af vaccinationer

Alt efter hvor lang tid du skal være på Sri Lanka, er der forskel i, hvilke vacciner du skal have. Da vi var af sted i sommeren 2013 var der følgende anbefalinger:

Rejse under 1 uge: Difteri-stivkrampe og hepatitis A

Rejse 1-4 uger: Difteri-stivkrampe, hepatitis A og tyfus

Rejse 1-6 mdr.:  Difteri-stivkrampe, hepatitis A, hepatitis B, japansk hjernehindebetændelse, rabies og tyfus

Rejse over 6 mdr.: -stivkrampe, hepatitis A, hepatitis B, japansk hjernehindebetændelse, rabies, tuberkulose og tyfus

Børn og voksende skal ikke have de samme vacciner, da det ikke er alt man vaccinere børn imod.

Gul feber – skal vi vaccineres mod Gul feber?

Det er ikke et krav om, at du er vaccineret mod gul feber, hvis du blot skal rejse rundt i Sri Lanka. Men der er faktisk et krav om, at du kan dokumentere, at du er vaccineret mod gul feber, hvis du kommer fra et land, hvor der findes gul feber. Så rejser du direkte fra Danmark til Sri Lanka med mellemlanding (uden at forlade lufthavnen) er det ikke nødvendigt, at blive vaccineret mod gul feber.

Malaria – er der risiko for Malaria på Sri Lanka?

Der er begrænset risiko for at få Malaria på Sri Lanka, men der er dog områder, hvor der er større risiko end andre og derfor anbefales det, at man får malaria piller, hvis man skal rejse i de områder. Områderne er Colombo, Matara, Nuwara Eliya, Galle, Gampaha og Kalutara.

Der er altid en masser forskellige råd om malaria piller, da det er samme pille man får som forebyggende og hvis man er ramt af sygdommen. Derudover oplever rigtig mange bivirkninger af pillerne i de uger før og under rejsen, hvor man tager pillerne. Du bør således gør op med dig selv om du tør løberisikoen og rådføre dig med egen læge.

Ovenstående var gældende da vi selv var på Sri Lanka og det anbefales således, at du søger aktuel information hos egen læge eller på http://rejser.ssi.dk/rejser/ hvor du finder Sri Lanka på kortet.

Derudover kan du på http://www.rejsedoktor.dk/vaccinations/sri+lanka.146.html se, hvor lang tid i forvejen du skal begynde på vaccinerne og om det er piller/stik og hvilke vacciner børn får.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *