Sådan forbereder du din rejse til Sri Lanka

Planlægger du at tage til Sri Lanka for at se vilde elefanter, blåhvaler og fantastiske udsigter fra bjergtoppe? Sri Lanka er stedet, hvis du gerne vil opleve storslået natur, et imponerende dyreliv og et folkefærd, der hellere end gerne vil vise dig alt det, landet har at byde på. Hvordan du forbereder dig bedst muligt til rejsen, giver vi dig nogle gode tips til i artiklen her.

Hvis din rejse til Sri Lanka skal gå hen og blive lige så fantastisk, som landets natur og oplevelser er, kræver det nogle gode forberedelser hjemmefra. Særligt rejseudstyret er værd at have fokus på, hvis du planlægger en aktiv ferie med mange oplevelser. Hvilket, fortæller vi dig om herunder.

En god kuffert og vandrerygsæk

Sri Lanka er et land, hvor luftfugtigheden og temperaturen er høj, hvorfor det er nødvendigt at have en god kuffert med, hvor der er plads til rigeligt med skiftetøj. Udover rigeligt med plads i kufferten er det også nødvendigt med en kuffert af god kvalitet, da personalet på de ikoniske toge eller i busserne ikke nødvendigvis behandler din bagage med forsigtighed. Så sørg for, at den både kan rumme noget og holde til noget.

I kufferten bør du også pakke en vandrerygsæk, som du kan bruge til dagsture og eventuelle vandreture. En god vandrerygsæk med vægtaflastning på hofterne er en fordel af investere i, hvis du gerne vil undgå ømme skuldre og en øm ryg, når du skal bestige Sigiriya eller Little Adam’s Peak.

Både kufferter og vandrerygsække er ofte på tilbud og kan blandt andet findes på Tilbudskongen.dk, som altid har de nyeste tilbud på kufferter og vandrerygsække.

Pas på dine værdigenstande

Selvom Sri Lanka er et fantastisk land med mange søde mennesker, er det også et land i stor fattigdom. Derfor er der af og til nogle mennesker, som enten ved tricktyveri eller et øjebliks uopmærksomhed vil forsøge at stjæle pung, telefon eller andre værdigenstande fra dig.

Den bedste måde at forberede dig mod dette er at investere i en bæltetaske, som du kan have på inden under dit tøj. Det er den bedste måde at gemme værdier væk på og at undgå at vise dem frit frem. Den er værd at bruge pengene på, da den giver dig en langt mere tryg rejse.

Invester i dine fødder

Med det mener vi, at det er en god ide at have nogle gode vandrestøvler med hjemmefra. De er både behagelige at vandre i og have på ved almindelige dagsture, hvor du skal gå meget. Køber du nogen i god kvalitet, kan du også i højere grad slippe for svedige tæer, hvilket om noget er værd at tage med.

Køb nogle gode solbriller og solcreme

Det giver måske meget sig selv, men det er særligt vigtigt med gode solbriller og solcreme, da UV-indekset er højt og solen skarp i Sri Lanka. Det er ikke nok med en solcreme på faktor 15, da du kommer til at være meget eksponeret for solen, når du er afsted på dagsture.

Særligt ved middagstid og de næste timer frem derfra er solen stærk og decideret ubehagelig at være ude i. Solcreme og solbriller er derfor guld værd i de timer.

God forberedelse giver en god ferie

Når du er godt forberedt hjemmefra, giver det som regel gode forudsætninger for ferien. Det er altid bedre at være på forkant, da det giver mindre besvær og færre ubehagelige overraskelser.

Find mere udstyr til ferien her, hvis du mangler andet end det, vi har nævnt i artiklen her. Der er som regel altid et eller andet, man har glemt. Så tjek hellere op på det en gang for meget end for lidt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top