Sol, Strand og kultur – få det hele på Sri Lanka – 14 dage

Når du lander i Sri Lanka sammen med resten af familien, vil det være en rigtig god ide, at I bruger et par dage på at slappe af og til at forkæle jer selv en smule ovenpå den lange flyvetur. I byen Negombo som ligger tæt på hovedstaden Colombo, kan I finde mange lækre hoteller, hvor I kan starte med for eksempel 2 overnatninger.

På de forskellige hoteller findes der også lækre kølende pools, som sikkert også er tiltrængt, og som vil være et hit for de små efter den lange flyrejse.

Negombo

Byen Negombo ligger ca. 35 km nord for Sri Lankas hovedstad, Colombo. Byen er omgivet af smukke brede sandstrande, hvor I nemt kan bruge mange timer på at vænne jer til stedet og til at få slappet godt af.

Kulturelle trekant

Fra Negombo kan I tage videre til området omkring det populære Polonnaruwa, Sigiriya og Minneriya National Park. Polonnaruwa er en af de fem antikke byer, som findes i Sri Lanka, og som også findes på UNESCOs Verdensarvsliste.

Polonnaruwaer er det næstældste kongerige, som dengang tilbage i historien var centrum for et blomstrende landbrug og en voksende handel. Dambulla har også en ældgammel historie, som menes at gå helt tilbage til tiden mellem det 3. og 7. århundrede før Kristi fødsel. I Dambulla ligger The Golden Temple, som er et helligt sted, og som du også kan finde på Unescos Verdensarvsliste.

I Minneriya National Park bør I bruge 4 overnatninger på hotel. Det bedste og nemmeste er her at finde et enkelt hotel og blive her, indtil turen igen går videre til Kandy.

Højlandet med Kandy, Nuwara Eliya og Ella

I Kandy kan I eventuelt vælge en enkelt overnatning. Så I har mulighed for at opleve den smukke farverige by. Byen som er omkranset af små bjerge, byder på en masse spændende kultur, som blandt andet stammer fra dengang, hvor byen var landets hovedstad, og hvor den gamle konge sad på tronen og regerede landet.

Efter en dejlig overnatning kan I tage videre med tog til Nuwara Eliya. I kan også vælge at tage togturen hen til byen Ella. Ella er en meget lille by, som rummer nogle af landets smukkeste seværdigheder. Byen er kendt for sin tilbagelænede atmosfære sammen med en overdådig natur, og som ikke findes mange andre steder.

Nær byen Ella ligger den 30 meter høje Nine Arch Bridge. Nine Arch Bridge ligger midt i et bjergfrit område, midt imellem græsgrønne plantager og frodige skove, hvor de blå og røde ikoniske toge dagligt passerer.

Badeferie og afslapning

Fra de skønne omgivelser i Ella, er det oplagt at tage på et godt hotel i enten Hikkaduwa eller Unawatuna, inden turen atter går tilbage til Danmark. Men inden da, bør I dog tage et smut forbi Galla, som tilbage i 1400-tallet var en meget vigtig havn i Sri Lanka.

I Galla kan I også finde det gamle fort, Galla Fort. Galla Fort er nu en bydel, som i dag rummer både boliger, hoteller, restauranter og forskellige butikker. Udover rige muligheder for shopping, kan I inden afrejsen nå at se, hvordan der opdrættes skildpadder på Sri Lanka men også tage med på en hvalsafari i Mirissa, hvor I kan komme til at se de flotte dyr helt tæt på.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top