Kulturel rundrejse på Sri Lanka 14-21 dage

Sri Lanka har så meget at byde på og de kulturelle oplevelser står på spring. Alt efter, hvor meget afslapning du ønsker at ligge ind i programmet og hvor mange oplevelser du vil have tid til – er det muligt, at rejse rundt i både 14 og 21 dage.

Her får du mit bud på en kulturel rundrejse på Sri Lanka

Sri Lanka kaldes også for Asiens perle, og det er selvfølgelig ikke uden grund. For rejser du rundt i det smukke land, vil du opleve et land, som ligger meget langt fra det danske land, men som også langt fra det daglige ræs og støj, som vi danskere er vant til. I Sri Lanka finder du en umiddelbar ro og en styrke, som du i høj grad vil opleve på en rejse rundt i det kulturelle land.

Sri Lanka er også et land som bugner af frodige plantager og græsgrønne marker, så langt øjet rækker samt et dyreliv, som de fleste andre lande ikke kan prale af. Men landet favner også en ældgammel kultur, som rækker meget langt tilbage i tiden, og som helt sikkert er værd at opleve.

På en rundrejse i Sri Lanka kommer du vidt omkring. Lige fra det rige og vidunderlige vilde dyreliv, som du ikke oplever på samme måde mange andre steder i verden. Men også byerne og de frodige bjerge, og helt ned til de til vandkanten af det oceanblå hav, som rækker meget længere, end du kan forestille dig.

Sri Lanka byder på en meget gammel og spændende historie, faktisk er den mere end 2000 år gammel. Historien rummer et væld af gamle buddhistiske templer, som igen rummer mange gamle historiske fortællinger om buddhismen, og hvordan den praktiseres helt frem til den dag i dag.

Sri Lanka er et land med dybe rødder til buddhismen, og derfor mærker du en helt anderledes ro og fred i landet, som du ikke vil opleve mange andre steder.

 

Sri Lanka og det frodige landskab

Men Sri Lanka er også meget mere end storslåede buddhistiske templer. For på en rundtur i det flotte land, vil du komme helt tæt det, der kendetegner den frodige ø allermest, nemlig det rige dyre- og planteliv.

I Sri Lanka kan du komme til at opleve alt lige fra sjældne leoparder, vilde bøfler, hjorte, majestætiske blåhvaler og vilde bjørne, samt et fugleliv som er langt ud over det sædvanlige.

 

En god rundrejse med fokus på kulturelle oplevelser

Landet Sri Lanka byder på mange kulturelle seværdigheder og oplevelser, og under denne rundtur fra Anuradhapura til Hikkaduwa eller Unawatuna, møder du alt lige fra smukke lange togture på en af verdens smukkeste togstrækninger, til en spændende aften safari i Yala National Park. I det følgende er et godt bud på, hvordan du sikrer dig at opleve lidt af hele Sri Lankas smukke kulturarv, som du sent vil glemme igen.

Anuradhapura: Start de første dage i Anuradhapura, som er Sri Lankas første hovedstad. Byen har rødder helt tilbage til det antikke Sri Lanka, og kan blandt andet også findes på Unescos Verdensarvsliste. Når du ankommer til den gamle by, er det som at træde tilbage i fortiden.

Mihintale: Fra Anuradhapura til Mihintale kan du køre gennem de smukke steder Polonnaruwa, Dambulla, Sigiriya og den flotte park Minneriya National Park. Her er der rig mulighed for at bruge hele 6 dage med 6 overnatninger for hele familien.

Kandy: I Kandy kan I bruge en enkelt overnatning, inden turen går videre imod Nuwara Eliya, hvor I kan opleve en af verdens smukkeste togstrækninger. En togtur fra Kandy til Nuwara Eliya tager omkring 4 timer, og er absolut alle pengene og tiden værd. I Nuwara Eliya bør I snuppe en enkelt overnatning, før turen går videre til Ella.

Ella: Ella er en helt fantastisk lille bjergby, som er placeret midt i et område, der er fyldt med en masse flot natur og oplevelser, der er lidt ud over det sædvanlige. Du kan blandt andet besøge Little Adam’s Peak, som ligger et lille stykke væk fra Ella. Det lille bjerg er 1141 meter højt, og derfor kan de fleste være med på en vandretur til bjergets top.

Yala National Park: Efter at nyde den smukke natur i Ella bør jeres tur gå videre til Yala National Park, som byder på muligheder for aftensafari. Brug eventuelt 2 hele dage her.

Hikkaduwa eller Unawatuna: Til slut og inden turen atter går mod Danmark, anbefales det, at I tager en dagsudflugt til Galle og kører videre imod Hikkaduwa eller Unawatuna. Begge byer byder på rige muligheder for at bade, og er derfor en oplagt afslutning på en dejlig ferie sammen med børnene.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top