Rejser til Sri Lanka

Sri Lanka bliver mere og mere populært og du har sikkert læst om denne skønne kulturelle ø, med vilde elefanter, i det indiske ocean eller fået anbefalet landet af venner og bekendte og du er nu i gang med, at planlægge din rejse til Sri Lanka – Det er i hvert fald typisk derfor man ender her på sri-lanka.dk :O)

Inden du bestille den første og bedste rejse til Sri Lanka er det en god ide, at finde ud af, hvad man vil i landet. Er det bare afslapning på stranden? Er det rundt og se den skønne natur? Eller er det alle seværdighederne og UNESCO Verdensarvsliste der trækker? Eller måske en kombi?

For det er ikke alle standardrejserne, der tager dig med over alt og typisk er der langt en uge ind til afslapning på stranden. Så start med, at finde ud af, hvilke seværdigheder du vil se inden du bestiller din rejse.

Det kan også være, at i ikke ønske at køre rundt sammen med 40 andre turister i en stor bus, men hellere vil opleve landet lidt mere nede på jorden og i jeres eget tempo.

Det er nemlig også afgørende for, hvilken type rejse du skal bestille. Jeg har skrevet om de forskellige former for rundture på Sri Lanka her. Det giver dig et indblik i mulighederne og måske er det slet ikke et veletableret rejsebureau du skal med.

Tjek også vejret og seværdighedernes placering i landet

Sri Lanka har to perioder med regn og det er disse monsuner, der har indflydelse på vejret på rejsen. Det er således en god ide, at undersøge vejret på Sri Lanka, men også hvornår du skal rejse til Sri Lanka.

Er det sikkert at rejse til Sri Lanka

JA!

Sri Lanka var plaget af borgerkrig i 26 år, da der var konflikter mellem regeringen og de Tamilske Tigre (LTTE). Krigen stoppede d. 18 maj 2009 og siden har der ikke været de store uroligheder, hvilket også er årsagen til, at landet er blevet så populært igen.

Kommer du over omkring Trincomalee vil du stadig opleve militær og vejkontroller, men det er kun fordi, at det var her ”fronten” gik. Os turister har intet at frygte og køre lige forbi det hele. Der kan være perioder, hvor man skal være lidt forsigtigt med, at tage til Jaffna helt i nord, men der er ikke reporteret overfald ol. på turister i flere år.

En ting du dog skal tage seriøst er skilte med landminer. Landminer blev desværre anvendt en del under borgerkrigen og regeringen har endnu ikke fjernet alle sammen. Så hvis du støder på sådan et skilt er det ikke noget du skal spøge med – det er ment seriøst. Vi så dem dog overhoved ikke på vores rundtur og vi følte os på intet tidspunkt utryg ved, at vores 3 årige søn løb rundt og legede.

Hvordan kommer jeg til Sri Lanka

Du kan vælge selv, at stå for flybilletten og selv finde hotel i Sri Lanka – og lave din helt egen individuelle tur med privat chauffør eller du kan vælge et rejsebureau.

Spies og Apollo er nogle af de rejseselskaber, der har rejser til Sri Lanka, men efterhånden de alle sammen rejser til Sri Lanka. Der findes også decideret Sri Lanka specialister som Kiplingtravel og CCtravel, der har mange forskellige ture.

Rejse til Sri Lanka med børn

Sri Lanka er det helt perfekt land, hvis du vil af sted med dine børn. Der er ikke langt mellem seværdighederne, befolkningen er yderst venlig og meget glade for danske børn og hotelpersonalet tager sig godt af dem. Vi tog selv vores søn med rundt i landet i 3 uger og det var en stor oplevelse for os alle sammen. Du kan læse mere om det, at rejse til Sri Lanka med børn her.

Skal du rejse til Sri Lanka?

JA selvfølgelig skal du rejse til Sri Lanka.

Det er et helt fantastisk land med masse af seværdigheder, fantastiske strande, en natur med vilde elefanter og en venlig befolkning.

Er du endnu ikke overbevist, er det fordi du har brugt for lidt tid her på siden :O) Så brug lige den næste time på, at læse sri-lanka.dk igennem, så du kan blive overbevist om, at Sri Lanka skal være din næste ferie destination.

Husk at læse om:

Det er vigtigt, at du også får læst følgende indlæg om visum regler og ansøgning samt, hvilke vacciner du skal have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top