Privat chauffør i Sri Lanka

Hvis du skal på ferie på Sri Lanka og skal rundt og se hele øen, er der flere muligheder. Vi valgte en privat chauffør (eller “privat driver”, som det hedder på engelsk og når du skriver til dem), da vi skulle rejse med vores dreng på 3 år og det er normalt den form for rund rejse man anbefaler på Sri Lanka.

Du kan i nedenstående læse om fordele og ulemper ved en privat chauffør, men også vores egne oplevelser og anbefalinger til gode og sikre privatchauffører på Sri Lanka.

På Sri Lanka er trafikken ikke som i Danmark eller andre europæiske lande – langt fra – hvilket du bl.a. kan læse om her. Derfor er det meget dyrt, at leje en bil på Sri Lanka, da udlejningsselskaberne kræver en høj forsikringspræmie. Derfor kan det betale sig, at hyre en privat chauffør.

Du kan nemt booke en privat chauffør her.

Sri Lanka rundt med privat chauffør/Private driver

Vores privatchauffør

Vi havde vores egen chauffør i 3 uger og det var virkelig fedt.

Vores chauffør hed Antony (læs mere om ham her) og han kørte virkelig behageligt. Han kendte til ”trafikreglerne” og derfor var der aldrig hårde opbremsninger, køresyge i bjergene eller andre ubehageligheder.

En af fordelene ved en privat chauffør er, at de jo kan sproget og således nemt kan snakke med de lokale som man kommer forbi og høre ”deres historie” om hverdagen – vildt spændende.

Derudover er de alle sammen uddannet guider og derfor kan de fortælle om alt i køre forbi. Vi har således hørt en masse om træer, fugle, samfundet og meget mere på vores køreture. Noget man ikke ville høre om, hvis man selv havde kørt eller taget bussen.

Vi havde især stor glæde af vores chauffør (Antony) da vi var i Anuradhapura og Polonnaruwa, da han kørte os rundt. Vi havde læst, at det ville tage en hel dag på cykel, at se stederne. Men med vores chauffør tog det kun 3-4 timer. Han kunne køre os fra sted til sted og kunne på samme tid fortælle om alle bygningerne, historien osv. Vildt fed måde at se det på når nu der var 40-42+ grader.

Anbefaling af privat chauffør/privat driver

Der er efterhånden kommet flere chauffører til og derfor har jeg lavet denne side, hvor du kan læse anbefalinger og anmeldelser af privat chaufføren på Sri Lanka samt hvordan betalingen foregår.

Priser, overnatning og sprog

Det er ikke specielt dyrt, at leje en privat chauffør på Sri Lanka. Der er lidt forskellige måder, hvorpå prisen bliver udregnet, men alle måderne er billige.

Der er typisk disse 3 måder:

 • Fast pris – chaufføren tager en fast pris pr. dag. Prisen svinger lidt, men regn med 350-500 kr. pr. dag.
 • Km pris – her afregnes der pr. kørte km. Prisen svinger lidt, men regn med 2,75-5,25 kr. pr km.
 • Prisen er indregnet i den samlede pakke og det er således ikke muligt, at se hvad det koster, men regn med, at der er beregnet ca. 425 kr. pr dag.

I alle priserne er der medregnet overnatning til chaufføren, så det skal i ikke tænke på. På Sri Lanka er det nemlig normalt med privat chauffør, så de enkelte hoteller har værelser til chaufførerne. Disse ligger typisk lidt bagved turisthotellet, men ikke længere væk end man hurtigt kan gå over og snakke med sin privat chauffør.

For at kunne blive privat chauffør skal de typisk kunne tale engelsk eller fransk. Vi fik en der kunne snakke engelsk, da vi ikke kan snakke fransk J Chaufførerne er gode til sproget, da det er noget som der bliver lagt vægt på og derfor er der stor efterspørgsel på dygtige engelsk talende chauffører. Vores private chauffør var dog til engelsk og vi kunne uden problemer snakke med ham og jeg sad på forsædet med ham på hele tiden og vi fik talt en hel masse – god måde, at få masser af viden om landet og forskellene på Danmark og Sri Lanka.

Positive/Negative ting ved privat chauffør

Der er klart flest positive ting ved en privat chauffør, hvilket ovenstående fortæller en del om. Men der er også et par enkelte negative ting. Idet du bliver kørt meget rundt til alle tingene, er det begrænset, hvor meget du ellers kommer ud på egen hånd. Vi var for dårlige til det, men er man obs. på det hjemmefra vil man sikkert være bedre til at komme af sted.

Indtil chaufføren er klarover, hvad i er til og hvad der interesserer jer, kan der også være en del unødvendige stop og pauser, men det er kun de første par dage og så ved chaufføren, hvornår det er tid til at stoppe og hvad i godt vil se.

Hvad skal i vælge

Jeg er slet ikke i tvivl om, at privat chauffør var det rigtige for os. Vi ville ha’ haft svært ved, at benytte toget og busser med alt vores bagage og en lille dreng. Til alle de personer, som vil have lidt højere komfort vil jeg helt klar vælge en privat chauffør – måske ikke på hele turen, men på en stor del af den.

Til backpackere er det ikke nødvendigt, men ellers synes jeg faktisk, at alle andre bør vælge det til en del af turen.

Læs her alle anbefalingerne af privatchauffører på Sri Lanka.

5 kommentarer til “Privat chauffør i Sri Lanka”

 1. Birthe og Søren

  Vi vil gerne anbefale Roshan  ( dilruksage@gmail.com) som privat chauffør. Han er 35 år og har arbejdet inden for hotelbranchen i ca 17 år bl.a. som tjener i Dubai. Han taler fint engelsk og er meget interesseret i sine omgivelser, og deler gerne ud af sin viden. Han kører rigtig godt og forsigtigt trods den til tider kaotiske trafik.  Han er meget flexibel og finder hurtig ud af, hvad der har interesse at se.
  Kontakt gerne Roshan pr mail og aftal nærmere, hvis du / I skal til Sri Lanka. Det kan virkelig anbefales . 

  1. Kristian Konradsen

   Hej Birthe og Søren,

   Det lyder godt. I må meget gerne skrive en længere anbefaling (som den jeg har fået af Glen https://www.sri-lanka.dk/privat-chaufforer/privat-chauffor-glen/ ) og sende et billede af Roshan og evt. sammen med jer.

   I kan sende mailen til kristian@konne.dk og så får jeg det lagt op på siden.

   Mvh
   Kristian

 2. Det er en super god hjemmeside som i har fået sat op. Med masser af nyttig information til børnefamilier, som vi har haft stor gavn af.

  Vi var selv afsted en måned hen over julen, 2 voske, 2 børn, og 2 teenagers, og vi havde en fantastisk tur.

  Vi havde selv fundet en privatchauffør, Randimal, som var med os hele vejen rundt. Jeg kan kun anbefale at rejse rundt med en privatchauffør.

  Vores chauffør som vi benyttede, Randimal, har ikke lavet andet de senete 16 år og det kom os tilgode mange gange i løbet af turen.

  Når vi var på safari(også hvalsafari), hyrede han de mest rutinerede guider, som var meget dygtige til at spotte dyrerne. Blandet andet så vi i Yala nationalpark leoparder 4 gange. Han skaffede os de bedste siddeplader ved et folglore show i Kandy. Vi ændrede vores tur 2 gange, fordi han anbefalede andre sights, som vi ikke fortrød. Han hjalp os 2 gange med at skifte hotel, fordi hygiejnen var for ringe. Endelig er han god til at fortælle om Sri Lankas histore, om dagligdagen og livet på øen.

  Jeg kan på det varmeste anbefale Randimal som chauffør/guide i Srilanka. Jeg sender gerne foto og kontaktdata, hvis det har interesse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top