Snorkling og dykning i Sri Lanka

Ofte bliver Sri Lanka også betegnet som perlen i Det Indiske Ocean. Hele vejen rundt om landets kystlinje findes der et væld af forskellige dykkersteder, hvor der er rig mulighed for at se alt fra forskellige arter af tropiske fisk til storslåede skibsvrag. Alt dette er med til at gøre den lille ø, til et sandt ferieparadis både for den lille børnefamilie, mens særligt også for dem som kan lide at snorkle og dykke.

Sri Lankas østkyst er kendt for at være mere roligt og mere børnevenligt end vestkysten. Planlægger man en dykkerferie er østkysten det bedste valg, fra månederne maj til oktober. Langt de fleste kyster på Sri Lanka vidner til dels stadig om dengang tsunamien hærvede det smukke land, men mange steder er dog igen begyndt at få den mistede skønhed tilbage.

Trincomalee og Nilaveli ligger på østkysten, og er blandt andet kendt for deres brede hvide sandstrande, der skråner blidt ind i det krystalklare vand i Det Indiske Ocean. Havet er roligt og derfor ideelt til snorkling og dykning.

Et par kilometer ud fra kysten finder man den lille ø Pigeon Island, som er dækket af rene hvide koraller. Et betagende syn som også byder på et væld af flotte farverige tropiske fisk. Et andet sted er Marble Beach som kan besøges på en dagstur. Det smukke kystområde er omgivet af høje kampesten og en jungle, som gør dette sted til et meget afslappende sted at svømme og snorkle.

Endnu et roligt og idyllisk sted er Arugam Bay. Stedet byder på fantastiske snorkel og dykkeroplevelser, men også rige muligheder for at surfe. Skal man dykke kan man leje en båd, og sejle til Basses Reefs som er et af Sri Lankas største dykkersteder. Stedet ligger ud for Yala National Parks kyst, og består af to enorme rev komplekser, som under havoverfladen byder på en overflod af et overdådigt havliv.

Tangalle og Hambantota ligger på den sydøstlige kyst nær Yala National Park, og er ligeledes et  populært sted for snorkling og dykning. Bugterne er naturligt omkranset af palmer og gyldne sandstrande, som hvert år tiltrækker turister som flokkes for at se de smukke koralrev og de juvelfarvede fisk. Et almindeligt syn er også de mange havskildpadder, som om natten lægger deres æg i det varme sand.

Begiver man sig ud på Sri Lankas vestkyst, møder man et mere råt og dynamisk miljø, end på østsiden. Havet på vestkysten egner sig bedst til dykning og snorkling fra november til april.

Rejser man på vestkysten er Hikkaduwa og Unawatuna, de bedst kendte steder hvis man ønsker at snorkle og dykke. Her kan man opleve de mange flotte fisk, som kan ses gennem det krystalklare vand, helt ned til mere end 4 meters dybde.

Reservatet er et stort lavt område som gør det muligt at se havets mange vidundere. Blandt andet klippeformationer, et uimodståeligt havliv og velbevarede skibsvrag. Kommer man til at mangle udstyr, er der altid hjælp at hente. I både Hikkaduwa og Unawatuna findes der mange strand butikker, hvor det er muligt at leje alverdens snorkeludstyr.

Negombo er en smuk kyst som er blevet berømt for sine brede, krystalklare laguner. Snorkling og dykning i havet omkring Negombo afhænger stærkt af det uforudsigelige vejr. Negombo er et fantastisk sted at snorkle, hvor man under havets overflade kan finde eksotisk tang samt sjældne eksotiske fisk.

Den smukke strand Kalpitiya er en uberørt kyststrækning, som byder på bemærkelsesværdige snorkling og dykkeroplevelser. Sri Lankas største rev er Barrevet, som blot ligger en times bådtur væk fra kysten. Det betagende rev er hjemsted for adskillige arter af tropiske fisk, inklusiv hajer, skildpadder og andet havliv som er beskyttet af farverige koraller. Længere ude i vandet er Turtle Point Lodge, der består af to undersøiske højderygge, samt de smukke Pearl Banks, som er et beskyttet hjem for sjældne perleøsters

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top