Befolkningen på sri lanka

Befolkningen i Sri Lanka

Udover den smukke natur og de flotte strande, så har Sri Lanka også nogle af de mest behagelige mennesker. Det er et land, der med sine 21 millioner har en blanding af forskellige kulturer.

Den største etniske gruppe er Singalesere. Hele 75% befolkningen er Singalesere. Herefter er der to næsten lige store grupper med ca. 10% hver af Sri Lankanske tamiler og Srilankanske maurere. Den sidste etniske gruppe er indiske tamiler.

Religionen i landet er primært Buddhisme med hele 70%, og den næststørste religion af hinduisme med 12,6%. Herefter kommer islam med 9,7% og kristne med 7,4%.

Den store forskel i etniske grupper, var også grunden til, at landet var hårdt ramt af borgerkrig i mere end 25 år.

Men lad os kigge nærmere på nogle af de forskellige etniske grupper i landet, så du bedre kan forstå deres kultur, når du tager til landet.

Singalesere

De er som allerede nævnt den største etniske gruppe i Sri Lanka. De taler singalesisk, og de menes, at være udvandret fra Indien til Sri Lanka omkring 550 f.Kr.

De er opdelt i to hovedgrupper, hvor den ene grupper holder til i højlandet, og den anden gruppe bliver kaldt lavlandssingaleserne. Det er især ved singaleserne i højlandet, at ser mest af den gamle kultur.

Tamiler

Tamiler taler deres eget sprog. I Sri Lanka er der to grupper af tamiler. Den ene gruppe er tamiler fra Sri Lanka og den anden gruppe er indiske tamiler. De fleste tamiler er hinduer.

Muslimer (maurere)

Denne gruppe stammer fordi de første, der koloniserede Sri Lanka var arabere, som tog deres religion med til landet. Der findes både Srilankanske maurere og indiske maurere.

De har generelt en rig kultur, og de er meget religiøse.

Veddahs

Denne gruppe er den originale befolkning på Sri Lanka, inden landet blev koloniseret af andre kulturer. De levede som jægere og samlere, men i dag lever de primært i byer.

Sigøjnere

De er en meget lille gruppe, som ikke lever noget fast sted, da de er nomader. Du vil ofte se dem omkring byer, hvor de laver en række shows.

Burghers

Denne gruppe er primært de kristne i Sri Lanka, da de stammer fra Europa. Det er fra helt tilbage til dengang, hvor Portugal og Nederlandene var kolonimagt på øen. Siden Sri Lanka blev selvstændig har de haft mindre betydning på øen, da flere af dem er emigreret.

Jøder

Der har levet jøder i Sri Lanka siden det 9. århundret. Portugiserne tvang dem dog til at stoppe med at være jøder, så i dag finder du ikke denne gruppe særlig mange steder på Sri Lanka.

Kaffirs

Kaffirs er mørke, der stammer fra portugiske handelsmænd og sorte slaver. Du finder dem primært i Puttalam, Trincomalee, Batticaloa og Negombo. De har en ufattelig rig kultur, hvor især musikken Baila har stor betydning for dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top