Vestkyst

Rejs til Sri Lankas Vestkyst

Vestkysten mellem Colombo og Galle var et af de første områder, som tog turismen til sig og sidenhen har de været inde i en kæmpe udvikling, hvor der konstant bliver bygget nye hoteller på den over 100 km lange kyststrækning. Det er især ved stranden, at der hele tiden bliver bygget nyt og renoveret hoteller.

Grunden til, at dette område blev så populært blandt turister, skyldes, at vestkysten har nogle af de flotteste strande med palmer. Det er som om, at det er taget ud af en reklamefilm, hvor de viser, hvor du tager hen, når du vinder i Lotto.

Som en sidebonus for turister er vestkysten kendt for sit flotte håndværk inden for bl.a. antikke møbler. Desuden er der mulighed for at se et skildpadderugeri og utallige Buddhistiske templer, kirker og moskeer.

Det skal du se på Sri Lankas vestkyst

  • Skildpadderugeri i Kosgoda
  • Fester i Hikkaduwa
  • Vandsport i Bentota
  • Geofrey Bawas hjem
  • Bevis Bawa flotte have

Byer og klima

Som andre steder i Sri Lanka er der altid varmt. De daglige gennemsnitstemperaturer er hele året mellem 27-28 grader. Dog har de regnsæson mellem maj og august, da der er monsunsæson i området. Men folk besøger vestkysten hele året rundt, så det er mere noget, som du skal være klar over. Selvom gennemsnitstemperaturen er mellem de 27-28 grader, så bliver det langt varmere om dagen, hvor det kan komme helt op på 40 grader. Så husk altid masser at solcreme og drik masser af vand, når du er i området.

Der er ikke den store forskel på, hvor du bor ved Sri Lankas vestkyst, da du får godt vejr ved langs kysten. Det vil føles varmere, hvis du bor inde i landet, da du ikke får noget luft. Men de fleste der tager til det område, gør det også, så de kan bo ved vandet, da det er her, at du finder hoteller.

Steder at bo på vestkysten

Der er ufattelig mange hoteller langs kysten, og det er intet problem at finde et sted at bo på vestkysten. Dvs. at det er muligt at bo i samtlige byer, hvor du finder et hotel, men hvis du gerne vil have, at der skal være lidt gang i den, skal du vælge Kalutara, Beruwala, Bentota og Hikkaduwa.

Hikkaduwa er især populær, hvis du gerne vil opleve noget natteliv samtidig, og derfor er der mange unge, som tager til dette område, men du kan sagtens tage hertil, selv hvis du har børn. Festerne er gerne centreret de samme steder, da alle barer ligger omkring samme område, så hvis du bor på et resort med dine børn, burde de ikke være noget problem.

Indkøbsmuligheder

Vestkysten er et godt sted at tage hen, hvis du gerne vil købe souvenirs. Det skyldes, at der hvert år kommer mange turister til området, så der er en boomende industri inden for det. Nær strandene finder du en række lokale butikker, som sælger lokalt håndværk og håndarbejde

Hvis du er vild med at dykke eller andre aktiviteter i vandet, så finder du masser af gode tilbud i Hikkaduwa.

Begivenheder og seværdigheder

Wadduwa

Wadduwa er en hyggelig lille kystby, hvor du finder en masse små butikker, som sælger lokal kunst, typisk lavet i træ. Byen ligger 35 km syd fra Colombo. Området er kendt for diverse vandaktiviteter, som der bliver dyrket. Selvom byen i dag typisk er en turistby, finder du stadigvæk lokale fiskere på havnen. Vi vil anbefale dig, at du prøver deres lokale palmevin.

Kalutara

Kalutara ligger 40 km syd fra Colombo. Hvis du er her, skal du se Kalutara Vihara, Kalutara Bodhiya, Richmond slottet, Asokaramaya Buddhist Tempel og den vanvittige populære strand Calido.

Kalutara Bodhiya er et af Sri Lankas mest hellige buddhistiske steder, så hvis du interesserer dig for religion, bør du se det. Richmond slottet er et forment slot, der blev bygget i 1896 til en lokal guvernør. Asokaramaya er et buddhistisk tempel, som blev bygget i 1873.

Beruwala

Beruwala blev grundlagt af arabere i år 800, og byen markerer muslimers første ankomst til øen. Derfor er det også muligt at se Kechimalai Moskeen, som er en af Sri Lankas ældste moskeer. Byen er starten på den 130 km lange strand på vestkysten.

Der er mange spændende ting at se for turister som bl.a. et skildpadderugeri, fabrik der laver masker, mini zoo, halv times køretur til Bevis Bawa flotte have og 20 minutter i bil til Geofrey Bawas hjem, Lunuganga.

Der er mange flotte hoteller ved stranden, og det gør det til et populært sted for turister. Mange tager hertil for at dyrke en masse forskellig vandsport, som surfing, vandski, parasailing, dykning og masser af muligheder for at fiske.

Bentota

Bentota ligger 65 km fra Colombo. Meget af byen ligger kun 3 meter over vandet. Byen er et populært sted for turister pga. de mange luksushoteller og vandaktiviteter, som det er muligt at lave her. Desuden er det muligt at tage på en række ture herfra, og derfor er det en populær base for turister.

De kendt for deres palmevin, som bliver lavet af kokosnødder.

Ambalangoda

Byen, som ligger 107 km syd fra Colombo, er mest kendt for at lave djævlemasker og dermed også lokale, der danser rundt med maskerne på. I dag er byen et populært sted for turister, da den ligger ved kysten.

Hikkaduwa

Hikkaduwa er en populær strandby med et aktivt natteliv, som ligger 98 km syd fra Colombo. Det er et godt sted, hvis du er vild med at dykke eller snorkle. Pga. koralrevet her er der masser af fisk i vandet, og der er meget at opleve, hvis du tager dertil. Det er grunden til, at så mange vælger at tage hertil for at dykke hvert eneste år. Vi vil også anbefale jer, at I tager på en bådtur, hvor der er glas i bunden af båden, så I kan kigge ned på de mange fisk. På disse ture er der også rig mulighed for at se en skibsvrag.

Kosgoda skildpadderugeri

Dette fantastiske skildpadderugeri ligger 87 km syd fra Colombo. De har fem forskellige slags skildpaddearter, som de passer på. Det fungerer på den måde, at de køber skildpaddeæg af fiskere og beboere i de lokale byer, og så graver de dem ned i sandet og passer på dem. På den måde overlever flere skildpadder, end de ville gøre i naturen, da mennesker har skabt et enorm pres på skildpadder, hvis de skulle overleve blandt os, uden at der var disse rugerier.

Andre områder på Sri Lanka

Du kan læse mere om de andre områder på Sri Lanka i min artikelserie her:

Rejs til Sri Lankas Nordvestkyst
Rejs til Sri Lankas Nordlige del
Rejs til Sri Lankas Østkyst
Rejs til Sri Lanka Sydkyst
Rejs til Sri Lankas Sydcentrale del
Rejs til Sri Lankas Kulturelle Trekant

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top