Ella

Ella er en næsten ubetydelig by i Sri Lankas sydlige bjergområde. Ubetydelig fordi Ella er en meget lille by, ja man kan nærmest kalde den en soveby, uden det store omfang af seværdigheder, som ses så mange andre steder. Ella ville derfor ikke tiltrække turister, hvis det ikke var for den tilbagelænede atmosfære og det smukke landskab med en helt formidabel udsigt.

Netop atmosfæren, landskabet og den ekstremt flotte udsigt gør Ella til et turistmål, du ikke må gå glip af, hvis du alligevel er i den del af Sri Lanka. Mange rejsende vælger at blive i Ella et par dage eller tre for at slappe af og opsuge atmosfæren. Og med sine få butikker, et enkelt nyere supermarked og få restauranter, får man stressfrie oplevelser i smukke og mediterende omgivelser. Ella siges at have de bedste hotelpensioner i Sri Lanka, så der er næsten ingen undskyldning for ikke, at tage en overnatning eller to.

Området omkring Ella

Området omkring Ella byder på mange muligheder for gåture i naturen, gennem te plantager og til udkigssteder og vandfald. Efter en gåtur kan du sågar slappe af med Ayurvedisk behandling, og føle dig som ny igen. Klimaet er behageligt og middeltemperaturen ligger på 23-29 grader. Udover det lette sommertøj, er det dog en god idé at have et par lange bukser og en sweatshirt eller jakke med. Omkring middagstid er der varmt i Ella, men både formiddage og eftermiddage er køligere, så det er rart at kunne tage en trøje på, hvis du synes det bliver for koldt.

På turene rundt i området får du de mest fantastiske udsigter, og udsigten gennem Ella Gap får hjertet til at slå en ekstra gang. Efter en rejse rundt i Sri Lanka er det svært at sige, hvad der var den største oplevelse, men netop denne udsigt gjorde et kæmpe indtryk. Det syn, der mødte os kan ikke beskrives med ord eller billeder. Det er næsten uvirkeligt og skal opleves.

Ella Rock

De vigtigste steder at se er Ella Rock, som tager to timer at nå i normalt gangtempo. Man går langs jernbanen gennem te plantager og har de smukkeste naturoplevelser på vejen. Det er en god idé at starte tidligt, da der som regel kommer tågedis omkring klokken 10 om formiddagen, som tager noget af det flotte udsyn. Fra toppen af Ella Rock får du et fantastisk udsyn til dalen og bjergene.

Andre seværdigheder er Rawana Falls, hvor du kan tage en dukkert, og Rawana Ella Cave, som også kaldes Sita Cave fordi sagnet siger, at Sita blev holdt fanget i hulen. Hulen ligger ikke så langt fra vandfaldet og begge steder ligger omkring 5 km fra Ella.

Har du tid til en overnatning eller to Ella på din rejse rundt i Sri Lanka, så skal du absolut gøre det. Hvis du er på gennemrejse til en anden destination, så gør holdt for dagen og få oplevelsen med.

Hotel i Ella

Der er mange overnatningsmuligheder ved Ella eller tæt derpå. Se de mange muligheder her.

Spørgsmål og erfaringer om Ella

Har du besøg Ella må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Ella via nedenstående kommentarfelt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top