Arugam Bay

Arugam Bay er en af de mange spændende byer, der ligger på Sri Lankas østkyst. Arugam Bay er først og fremmest kendt for, at have de bedste faciliteter for surfing, men byder også på mange andre gode oplevelser.

Surfing i Arugam Bay

Arugam Bay er kendt for, at være det bedste sted, at surfe på Sri Lanka og tiltrækker surfere fra hele verden – nogle hævder endda, at Arugam Bay er blandt de ti bedste steder i verden til den populære vandsport.

Det er specielt en bugt i det sydelige af Arugam Bay, der er helt fantastisk at surfe i og netop her alle gerne vil surfe, men også mange andre steder i Arugam Bay egner sig godt til surfing. Der er nogle steder, der egner sig godt til begyndere, det er f. eks Whiskey point og Lighthouse point.

Godt for både nybegynder eller øvet

Bølgerne i Arugam Bay er lange og langsomt brydende bølger, der på mange måder er ideelle for den mellemliggende surfer.

Tager du derned som nybegynder, er der butikker i området, der tilbyder undervisning til alle der gerne vil prøve at surfe.

Butikkerne tilbyder selvfølgelig også et stort udvalg af surfbræts du kan leje, og de vil gerne vejlede til, hvor det er godt at surfe  – alt efter om du er nybegynder eller øvet.

Camping ture ved Arugam Bay

Nogle tilbyder også planlagte camping ture ud til de lidt fjernere punkter, det er en helt fantastisk mulighed for at se nogle steder du ellers ikke ville opleve på egen hånd. Men hvis du har mod på selv at udforske Arugam Bay og omegn efter gode steder at surfe er det selvfølgelig en billigere måde og du kan helt selv styre hvilke punkter du synes er værd at bruge ekstra tid ved.

Hvornår skal du besøge Arugam Bay

Det er specielt fra april til september at der er gode muligheder for at surfe og nogle steder frem til november. Hvorvidt bølgerne er lige gode skifter selvfølgelig fra dag til dag. Nogle dage er bølgerne små, mens der andre dage, er massere af store og høje bølger.

Det er selvfølgelig også altid vigtigt, at kigge på den aktuelle vejrudsigt, når du vil planlægge hvornår du vil surfe, hvis vejret er dårligt kan det hurtigt ødelægge en ellers god mulighed for at surfe. Du kan læse mere om vejret på Sri Lanka her.

Arugam Bay er andet end surfing

At Arugam Bay er et fantastisk sted at surfe er en god anledning til at besøge området, men stemningen og selve byen er noget helt andet der også er et besøg værd. Stemningen i Arugam Bay er enormt afslappende, og helt sikkert noget du skal opleve hvis du er i nærheden.

Naturen i Arugam Bay er også, ligesom på resten af Sri Lanka, værd at udforske. Du kan tage på eventyr i baglandet og opleve grønne og glinsende naturområder. Arugam Bay liger heller ikke mange km fra Yala National Parks østlige ende og er altid et besøg værd.

Der er også mange små og hyggelige guest houses i området, så du kan nemt blive en nat ekstra for, at nå at opleve stemningen, prøve at surfe samt at se naturen. Ligesom guest houses er der også massere af gode restauranter så du kan roligt bruge mere en enkel dag i Arugam Bay.

Hotel og overnatning i Arugam Bay

Der er mange overnatningsmuligheder i Arugam Bay – og du finder også hoteller, hostels og meget mere i alle prisklassen. Du kan Se alle hotellerne her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top