Hikkaduwa

Hikkaduwa er endnu en de mange byer i Sri Lanka som i høj grad er værd at opleve på egen hånd. Badebyen er en særdeles god destination  til dig som elsker at dykke og snorkle. Her kan man dykke ned blandt de mange flotte farverige koraller som vokser på havets bund.

Hikkaduwa var helt tilbage i 1960’erne et populært feriemål i Sri Lanka. Dengang var byen ikke meget andet end en lille charmerende fiskerby, men er i dag er byen blevet et populært og charmerende feriemål.

Byen er omkranset en smuk hvid sandstrand, og er derfor et af de helt store trækplastre for turister. Under det krystalklare vand finder man et udsøgt fiskeliv i alverdens farver, og smukke koraller hvilket gør stranden til en oplagt destination for dykning og snorkling.

I området finder man en masse skønne hoteller, samt barer og restauranter. Men byen byder også på mange spændende butikker, som sælger alt lige fra smukke ædelsten og smykker, til batikfarvet tøj og gamle smukke antikviteter som ikke fås ret mange andre steder.

Maden i Hikkaduwa er fantastisk, og om aftenen samles folk i de mange restauranter og barer som ligger lige op af stranden. Her bugner menuerne af lækre fisk og skaldyr, hvor specielt den lokale hummer er en af de mest populære lokale retter. Særligt på grund af den lækre smag, men nok også fordi en hummer i Hikkaduwa kan fås til en billig pris.

Destination for dykning og snorkling

Er du på udkig efter et godt sted at surfe, dykke og snorkle, så er Hikkaduwa uden tvivl det bedste sted. Det flotte krystalblå vand er dejlig lunt, og har så store bølger der kan give fart under surfbrættet som mange surfere er på udkig efter. Vil du surfe i Hikkaduwa, så er det bedste tidspunkt fra omkring november til marts.

Vil man hellere nyde det lune vand i et roligt tempo, er der også mange muligheder for at dykke og snorkle i Hikkaduwa. Vandet er fyldt med farvestrålende fisk, som man kan ligge og kigge på i timevis. Og på bunden kan man opleve det flotte koralrev, som stedet er særdeles kendt for.

Mød skildpadderne i et privat forskningscenter

Vil man gerne møde skildpadderne i Hikkaduwa helt tæt på, findes der blot 2 kilometer nord for Hikkaduwa et lille privat forskningscenter med skildpadder. Her arbejder de dybt engagerede medarbejdere med at beskytte den nu truede dyreart.

Det lille forskningscenter er en stor oplevelse for både børn og voksne, som kan få lov til at følge skildpaddens liv, lige fra de bliver udklækket i sandet, til de er store nok til at klare sig selv i det fri.

Leder du efter et charmerende sted på Sri Lanka som stadig oser af den gamle fisker stemning fra den gamle fiskerby, så er Hikkaduwa et absolut ideelt feriemål på den smukke ø Sri Lanka.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top