Horton Plains

Horton Plains (Hortons sletter)er en af Sri Lankas nationalparker, og er beliggende i det centrale højland på et plateau i 2.100-2.300 meters højde over havet. Sri Lankas centrale højland kom på UNESCO World Heritage List (UNESCOs Verdensarvsliste) i 2010, og Horton Plains ligger i den sydlige del. Det er også i Horton Plains, at Sri Lankas anden- og tredjehøjeste bjergtoppe rækker op mod himlen, nemlig Kirigalpoththa (2.389 m) og Thotupola Kanda (2.357 m).

Horton Plains National Park på omkring 10.000 hektarer, fremviser et ualmindeligt smukt landskab af bølgende bakker, som er dækket af skov og græssletter. Typisk ses skovene på bakketoppene og græssletterne i dalene og de lavere skråninger. I nationalparken findes et hav af forskellige planter, hvoraf nogle kun findes i Sri Lanka. Horton Plains har også et rigt dyreliv, og der er talt 24 forskellige arter pattedyr lige fra elg, vildsvin til leopard. Fuglelivet er med sine 87 arter også enestående, og nationalparken besøges ofte af ornitologer og andre fugleinteresserede.

Horton Plains benyttes meget af lokalbefolkningen, som i weekenden nyder udsigten fra parkens bakker. Vi havde heldigvis valgt at lægge vores besøg i Horton Plains på en hverdag, så vi kunne opleve at være ét med naturen, og opleve den helt fantastiske ro, som landskabet giver.

Horton Plains kan udforskes i bil, men vil du opleve nationalparken på nært hold, kan du gå en knap 10 km rute, som fører dig fra besøgscentret/indgangen til de spektakulære naturattraktioner og tilbage igen. Turen tager omkring 3 timer i et roligt tempo, og det bedste tidspunkt at besøge området er fra morgenstunden, inden disen indhyller bakkerne og stjæler udsigten. Om eftermiddagen lægger skyerne sig lavt over Horton Plains og der dannes ofte tåge.

På den 10 km rute er oplevelsen af naturen helt ekseptionel, og højdepunkterne på turen er så afgjort World’s End, Baker’s Falls og Chimney Pool. Førstnævnte får nærmest åndedrættet til at gå i stå, og man får lyst til bare at sætte sig, og suge luften, duften og den overdådige udsigt ind.

Baker’s Falls er et bredt brusende vandfald, som ender i et bassin 22 meter nede. Selvom man kan se vandfald mange steder, både i Sri Lanka og i andre lande, er det et imponerende syn, og man får nærmest indtryk af, at skovene og sletterne åbner sig og lader vandet fosse ud.

Et par gode råd til turen er, at sætte en halv dag af. Så er der tid til, at se og opleve det hele i et afslappet tempo. Der er ikke særlig gode toiletforhold i nationalparken, så en god idé er, at benytte toilettet ved besøgscentret/indgangen, som formentlig er det bedste. Husk selv, at medbringe toiletpapir. Selvom der ikke er stegende varmt, men lettere køligt, så husk af tage vand med på turen. Lidt at spise er også en god idé, da en 10 km vandretur giver både tørst og appetit.

Horton Plains er på sin helt egen måde, måske et af de smukkeste naturreservater i verden.

Overnatningsmuligheder ved Horton Plains

Horton Plains er et utrolig populært område på Sri Lanka og det er derfor, der er så mange overnatning steder tæt på Horton Plains. Du kan se de mange muligheder og lækre hoteller her.

Spørgsmål og erfaringer med Horton Plains

Har du besøg Horton Plains må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Horton Plains via nedenstående kommentarfelt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top