Besøg hos Pinnawala elefantbørnehjem på Sri Lanka

Efter vores besøg i Kandy og nogle dage væk fra stranden, havde vi planlagt en tur til Pinnawala elefantbørnehjem. Det er et meget kendt elefantbørnehjem og et sted, som alle anbefaler, at man skal besøge når man er på Sri Lanka. Så det skulle vi også og sønnik så frem til en hel dag med elefanter.

Pinnawala elefantbørnehjem er for elefanter, som er kommet til skade i naturen og som således ikke selv kan klare sig. På børnehjemmet bliver de passet og får lov til at leve som ”vilde” elefanter (eller det var vist planen, men virkeligheden var en anden – læs nedenfor!)

Pinnawala elefantbørnehjem’s daglige program

Inden I tager af sted, er det en god ide, at finde ud af, hvad i vil opleve i Pinnawala og tilpasse turen efter det. For selvom det er spændende med elefanter, er det ikke et sted man kan være hele dagen.

Dagens program kan ses på dette billede – det er samme program hver eneste dag:

Program Pinnawala

Det koster 2.000 Rupees pr. person at komme ind.

Vi kørte fra Kandy så vi ville være i Pinnawala kort før middag, hvilket betød, at vi kunne se elefanterne inde på området – på helt tæt hold. Herefter skulle sønnen have lov til, at fordre en babyelefant med sutteflaske og til sidst ville vi gå med ned til floden og se dem bade og drikke.

Vores besøg på Pinnawala elefantbørnehjem

Vi havde læst, at Pinnawala var et sted, hvor babyelefanterne kunne vokse op og være som vilde elefanter, men vi blev slemt skuffet. Det var et stort fint område og elefanterne gik da også frit omkring, men det virkede mere som cirkus elefanter. ”Dyrepasserne” brugte mest tid på, at samle elefanterne sammen og tage penge fra turisterne for, at lade dem komme helt tæt på elefanterne. Vi fik taget vores billeder uden at betale – for vi havde jo betalt for at komme ind.

Sønnen synes det var meget spændende og vildt fedt, at komme så tæt på elefanterne. Som det ses her er han også ret tæt på dem. Faktisk var han helt henne og røre dem 🙂

Oskar og elefanterne i Pinnawala

 

Herefter var det frokost tid og vi fik en pause i skyggen – det var en af de varmeste dage på turen. Mens vi sad og spiste, fandt vi ud af, at man kunne komme til at fordre en elefant med lidt frugt og mener det kun kostede 100-200 Rs, så det skulle Oskar også prøve.

Frugten skulle helt ind i munden og det var lige før at Oskar kravlede ind i munden på elefanten:

Håndfodring af elefanter

Hånd fordring af baby elefanter

Ovenstående var dagens helt store oplevelse og det gjorde ikke så meget, at der havde været udsolgt, at ”flaske-fordrings-billetterne”. De små babyelefanter skal nemlig ”kun” have 10L mælk 3 gange om dagen, så der er kun 60 fordringsbilletter til salg på en hel dag (der er to små elefanter).

Selvom vi ikke selv skulle fordre babyelefanterne var vi alligevel nede og se dem få mad. Babyelefanterne var meget søde og man kunne se dem på helt tæt hold. Det at fordre dem med en sutteflaske var dog ikke noget særligt, da man ikke rigtig selv gjorde noget. Det eneste man skulle gøre var, at holde en hånd på flasken og så var der en dyrepasser, der gjorde ”resten”.

Sutteflaske til babyelefanter

Så hvis I har børn med, er det en meget større oplevelse, at give elefanterne frugt.

Elefanterne i floden

Efter baby elefanterne havde fået mad, var klokken ved, at være 14 og elefanterne skulle ned til floden. Det tager 5 minutter, at gå derned, så vi gik i god tid, så vi kunne få en god plads. Det er dog ikke et problem, at få en god plads og komme tæt på. Det er kun hvis du skal ind på en af restauranterne – så skal du gå i god tid.

Vejen ned til floden er en smal gade, hvor der er masser af boder på begge sider, som sælger alle mulige turist ting. Når elefanterne kommer forbi, pakker boderne sammen og elefanterne passerer få cm fra butikkerne (ser lidt vildt ud).

Elefanter på vej mod floden Pinnawala

For enden af gaden ligger floden, hvor elefanterne får lov til, at bade og drikke i et par timer inden de går tilbage til børnehjemmet igen. Du kan komme helt ned til elefanterne, men vi stod 20 m derfra, da det gav et bedre udsyn. Elefanterne hyggede sig i vandet og skød vand over sig selv med snablen og på det tidspunkt tænkte man, at det var ”vilde” elefanter.

Elefanterne bader ved Pinnawala elefantbørnehjemmet

Skal du besøge Pinnawala elefantbørnehjem?

Vi havde en god dag på Pinnawala elefantbørnehjem og sønnik synes det havde været rigtig fedt, at komme så tæt på elefanterne. Så har du små børn er Pinnawala elefantbørnehjem et besøg værd.

Er du ikke af sted med små børn – tja… så er det nok ikke Pinnawala elefantbørnehjem i skal bruge tid på. Elefanterne er ikke ”vilde” og det virker mere som en zoologiskhave. Jeg vil i stedet anbefale, at besøge en af de mange nationalparker, hvor der lever rigtig vilde elefanter. Vi så mange i Yala National Park, men ellers er der også rigtig mange i Minneriya National Park.

Spørgsmål og erfaringer til Pinnawala

Har du besøg Pinnawala elefantbørnehjem må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Pinnawala elefantbørnehjem via nedenstående kommentarfelt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top