Negombo

Negombo ligger ca. 35 km nord for Colombo og har fine brede sandstrande, hvor vandet er helt perfekt (udenfor regntiden). Faktisk har Negombo nogle af de bedste strande på vestkysten. Fra Colombo Bandaranaike International Lufthavn, som er den lufthavn man typisk lander i, er der kun 12-15 min kørsel til Negombo, hvorfor mange starter deres rundrejse i Sri Lanka her.

Vi havde også 2 overnatninger i Negombo, så vi kunne vende os til klimaet og den lille tidsforskel. Vi havde booket et hotel med fin pool og balkon lige ned til havet. Det var heldigt, at poolen var god, da regntiden gjorde, at havet var pisket godt op med store bølger på 1½-2m – så husk det, hvis du rejser i regntiden.

Strand og pool Negombo
Udsigten fra vores balkon på hotellet i Negombo.

Som det ses på billedet er der en fin strand i Negombo. Sandet er gul på Sri Lanka, men rigtig fint og man kan lave fine sandslotte J Det blæste også lidt, men det gjorde bare, at vi bedre kunne vende os til temperaturen, som lå på 30-32 grader. Selvom der var overskyet det meste af tiden vi var i Negombo, er solen meget stærk og vi blev ret røde (på trods af store mængder solcreme)

Der findes mange hoteller i Negombo og endda store luksus hoteller, som man kender det fra Tyrkiet og bylivet er også mere som man kender det fra syd europa.

Værd at se i Negombo

Vi kørte lidt rundt i Negombo og så et par forskellige Buddha templer, kørte flere gange forbi dele af det store kanalsystem (som er over 100km langt), men ellers er Negombo kendt for, at være den vigtigste fiskerby på Sri Lanka og der er således to store fiske markeder i byen.

Kom selv på fisketur i Negombo

Ikke nok med, at du kan komme ud og se de spændende fiskemarkeder – så kan du også selv komme ud på fisketur og fange nogle af de store og flotte fisk.

Du kan læse mere her.

På stranden ved siden af fiskemarkedet er der lagt fisk til tørre – direkte i solen og blot på lidt plastisk. Der lugter meget af fisk, så det er ikke for sarte sjæle :O) Fiskene ligger i til tørre i 7 dage, hvorefter de sælges til de mindre byer rundt om i hele Sri Lanka. Om aftenen dækkes de lidt til af lidt plastisk, så kragerne ikke skal spise dem alle sammen.

Fisk på række
1000vis af fisk lå på stranden i fine rækker.

Når fiskerne er kommet i land med dagens fangst, skal den jo renses før den kan blive lagt til tørre og solgt. Dette gøres direkte på stranden under små sejl (se øverste billede). En mand skære hoved og finnerne af. Den næste fjerne indvolde og andet indmad og til sidst sidder to mænd og river skinnet af. Det er ret blodigt og ikke så lækkert at se på. Vores dreng synes dog det var spændende, hvis blot han sad ved mor.

Hele processen og forklaringen om, hvordan de gjorde, kunne vores privat chauffør fortælle og det var således ikke nødvendigt, at læse i vores Sri Lanka bøger.

Selve fiske markedet var ikke noget specielt – det var mere arbejdet udenfor, som var det interessante her. Der var dog enkelte spændende fisk, men ikke nogle vi ikke havde set før på andre rejser.

På vej hjem fra fiskemarkedet kom vi over broen, som går over indsejlingen til lagunen, som ligger rundt om Negombo. I lagunen foregår en del af fiskeriet, men det er dog på havet, at de fleste både tage hen. Ved broen ligger rigtig mange både – store som små og det er muligt, at komme helt tæt på den traditionelle båd.

Jeg vil dog anbefale, at man tager forbi og ser et af fiskemarkederne, hvis man kommer forbi Negombo. Arbejdet på stranden og klargøringen af fiskene er tiden værd.

Hotel i Negombo

Hotellet vi boet på hed (indsæt navn på hotellet her) og var et fint ældre hotel. Værelserne var gode og morgen- og aftenbuffen var også fin. Der var både stærk Srilankansk mad, men også toast, æg (ommelet, spejle æg, kogt æg osv.) bønner og andet alm. Internationalt morgenmad. Alt i alt et fint hyggeligt starter hotel i Negombo. Se hotellet og de andre hoteller i Negombo her.

Udsigten fra vores balkon:

Spørgsmål og erfaringer med Negombo

Har du besøg Negombo må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Negombo via nedenstående kommentarfelt.

2 kommentarer til “Negombo”

 1. Hej. Dejlig hjemmeside som vi helt sikkert kan bruge når vi tager afsted. Dog kan jeg ikke se navnet på det hotel hvor i boede. Kan du skrive navnet?
  Mvh Sisse

  1. Kristian Konradsen

   Hej Sisse,

   Nej kan godt se, at det ikke er den endelige version af indlægget, som jeg har fået lagt online. Vi boet på www.camelot.lk – ser lige om ikke jeg kan få lagt lidt billeder op på siden i denne uge af hotellet og lidt flere fra Negombo.

   Mvh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top