Oplev Sri Lanka med lejebil

Drømmer du om at rejse til Sri Lanka, som er allermest kendt for sin produktion af te. Nemlig Ceylon te. Så læs med her og få masser af gode tips til den sydasiatisk østat, der er beliggende i Det Indiske Ocean.

Sri Lanka ligger sydøst for Indien og er en østat i Det Indiske Ocean. Her finder du en rig palette af jungle, højland, bjerge, dyreparker og smukke sandstrande. Sri Lanka har masser af spændende kultur og natur at byde – og du kan sagtens bruge et par uger i dette skønne og imødekommende land. Lad os lidt nærmere på, hvad du og din familie skal være opmærksom på, hvis I vælger at rejse til Sri Lanka.

5 ting du aldrig skal gøre i Sri Lanka

Lad os starte med at se på fem ting, som du aldrig skal begive dig ud i, hvis du besøger det smukke og betagende Sri Lanka:

  • Drink aldrig vandet fra hanen
  • Vend aldrig ryggen til en statue af Buddha
  • Tag aldrig nilleder af de lokale uden at spørge først
  • Vis respekt for deres kultur og religion – husk at du er gæst
  • Sammenlign aldrig Sri Lanka med Indien

Disse fem gode tips gælder også for mange andre lande. Det er altid en god idé at vise respekt for det land, man rejser i og besøger. Og så skal man selvfølgelig altid tage sine forholdsregler som turist, for man er ikke i et velkendt område, og man kan derfor hurtigt ende i en træls situation, hvor man står meget alene. Sørg eventuelt for at have styr på, hvordan du finder hjælp i en krisesituation.

Lej en bil og kør selv rundt i Sri Lanka

Hvis du gerne vil have så meget frihed som muligt, og følge din helt egen tidsplan, så kan det være smart at leje en bil. På den måde så sikre du dig den mest optimale frihed til at gøre lige præcis, det du vil. I kan køre langt denne ene dag og gøre holdt ved de seværdigheder, som I har udset jer hjemmefra. Du kan leje en bil hos Sixt.dk.

Er du mere til, at få en privat chauffør på Sri Lanka – læs mere her

3 ting, som du skal opleve på Sri Lanka

Der er masser af gode, spændende og sjove oplevelser at hente på denne smukke ø. Men der er selvfølgelig også seværdigheder du næsten ikke må gå glip af, nu hvor du har rejst så langt. Dem skal vi se lidt nærmere på her:

  • Lion Rock

Denne betagende klippe er 200 meter høj og byder på flotte helleristninger på gåturen op til toppen. Når du har nået toppen, vil et betagende syn møde dig i form af den smukkeste udsigt. Hvis vejret er med dig, så kan du se hele 16 kilometer fra toppen.

Læs mere om Lion Rock her

  • De smukke sandstrande

Du bør ikke rejse så langt uden at se og opleve de skønne og smukke sandstrande på de sydlige kyster. Her får du bounty for alle pengene. Og så kan du faktisk også opleve det lokale fiskerliv, hvis du da ellers står tidlig nok op.

Læs mere om de 8 bedste strande på Sri Lanka

  • Oplev de smukke teplantager

Du skal næsten opleve udsigten ud over de smukke teplantager, nu hvor du er rejst hele vejen til et land der på mange måder lever af at producerer og eksportere te. Plantagerne ligger i Højlandet, hvor du også vil opleve at temperaturen er mere tilforladelig i det ellers meget varme land.

Besøg en teplantage – læs mere

Oplev lokalbefolkningen

Du skal selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for at snakke med de lokale, som er kendt for at være imødekommende og venlige overfor turister. Du kan også næsten være sikker på at få en autentisk oplevelse – især hvis du kører ud på landet, hvor de ikke så ofte får besøg af turister. Sri Lanka er nemlig ikke lige så turistet som f.eks. Thailand – og du kan derfor stadig opleve et land, der byder på masser af traditionsrig kultur. Desuden er Sri Lanka et relativt fattigt land, som ofte er afhængig af turisterne, så sørg for at give drikkepenge etc. uden at lade dig snyde.

Den sidste ting, som du endelig ikke må gå glip af er selvfølgelig den lækre Sri lankanske mad. De har nemlig masser af lækkert mad at byde på lige fra skønne vegetarretter, karryretter til skønne måltider med fisk.

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top