Pigeon Island National Park

Pigeon Island er kendt for, at være det bedste sted, at snorkle på Sri Lanka, og samtidig ligger der en af Sri Lankas mange unikke nationalparker på øen. Pigeon Island ligger ca. en kilometer ud fra byen Nilaveli, der ligger på Sri Lankas østkyst, og hvis du gerne vil besøge øen er der mulighed for at sejle fra Nilaveli.

Fantastisk koralrev

Pigeon Island består af store og lille Pigeon Island. Lille Pigeon Island er omgivet af klippeøer mens store Pigeon Island er omkranset af koralrev, der tiltrækker mange turister. Store Pigeon Island er omkring 200 meter lang og ca. 100 meter bred og det er derfor også et stort koralrev.

Som alle andre steder på Sri Lanka er strandene omkring Pigeon Island helt hvide og vandet krystalblåt, men hvis du vælger at tage et kig under vandoverfladen i området, venter en helt andet oplevelse.

Derfor er solcreme, badebukser og dykkerbriller (eller svømmebriller til børn, hvis de er med) et must, hvis i planlægger et besøg ved Pigeon. For uden det vil i ikke kunne opleve det spændende liv under havets overflade.

Pigeon Island er nemlig kendt for, at være det bedste sted at snorkle på Sri Lanka – og det er ikke uden grund. Undervandslandskabet er en fantastisk oplevelse og byder på et unikt dyreliv. Der er forholdsvis lavvandet i området, men det gør ikke koralrevet mindre unikt, og det er stadig spændende at udforske.

Hvis du prøver, at udforske koralrevet vil du også opleve en anden del af Sri Lankas fantastiske dyreliv. Der er nemlig de tusinder af fisk, som også er med til, at gøre koralrevet så unikt. Du kan bl. a. se havskildpadder, forskellige klipperevsfisk i mange farver og ikke mindst sortpikkede revhajer. Samtidig kan du også se nogle enestående undervandsplanter og koraler.

Hvis du vælger, at have en guide med på din snorkle tur, kan guiden udpege, hvad der især er værd at lægge mærke til. Det koster selvfølgelig lidt, men hvis du ikke er erfaren snorkler, kan det helt sikkert give noget ekstra, da du ser meget du ellers ikke ville tænke over. Hvis du heller ikke er helt stærk til, hvordan man i det hele taget snorkler kan en guide også være en god hjælp der.

Nationalpark Pigeon Island

Pigeon Island blev national park i 2003 og siden da er turismen på øen steget.

Noget som Pigeon Island også er kendt for er, at der er mange af de såkaldte ”rock pigeons” som er klippeduer på dansk og det er også efter dem, at øen har fået sit navn.

I Danmark kender vi mest duerne fra dem, der går rundt i byen og spiser brødkrummer, men på Sri Lanka er oplevelsen af, at se duerne en helt anden.

For at besøge Øen skal du med båd fra Nilaveli, for to personer koster det 2000 Rs som svarer til ca. 110 danske kroner og så koster det 350 Rs pr ekstra person. Når du først er kommet ud til øen er det ærgerligt, at tage tidligt hjem, men der er ikke nogle butikker eller andre muligheder for, at købe mad. Husk derfor at tage lidt mad med fra fastlandet, hvis du gerne vil tilbringe lidt mere end et par timer på øen.

I Nilaveli er der til gengæld mange gode restauranter så du kan også vælge at spise der inden du tager ud på øen. Der er også gode hoteller i Nilaveli hvis du har lyst til, at bruge en dag ekstra på østkysten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top