Rundrejse på Sri Lanka

Sri Lanka er som skabt til rundrejser og det er også, hvad de fleste turister har i tankerne når de vælger en ferie på Sri Lanka. Seværdighederne er spredt udover hele landet, men øens størrelse og den gode infrastruktur gør, at det er forholdsvis nemt, at komme rundt på øen. Trafikken kan give lidt problemer, men alt efter, hvilken rejseform i vælger – er det ikke noget i skal tænke på.

Det er muligt, at komme på rundrejse på Sri Lanka på flere forskellige måder – og det er blot op til jer, at vurdere, hvor meget i selv vil står for under planlægning, hvor individuel rundrejsen skal være og hvor meget af landet i vil opleve.

Nedenfor kan du læse om de 4 forskellige måder en rundrejse kan planlægges på. Uanset hvilken af de 4 nedenstående du vælger vil det kræver, at du, til en hvis grad, sætter dig lidt ind i, hvilke seværdigheder Sri Lanka har at byde på.

Fælles rundtur planlagt af rejsebureau

Idet Sri Lanka er blevet mere populær blandt os danskere, er udbuddet af rejser til Sri Lanka fra de traditionelle rejsebureauer også steget. Det er således muligt, at komme til Sri Lanka med alle de store og kendte selskaber som Spies, FDM, Apollo Rejser osv.

Bravotours har også rejser til Sri Lanka og bl.a. denne spændende rundrejse er en mulighed. Her kommer du rundt i hele landet og selve turen minder meget om den vi var på.

Denne rundrejse form er den mindst fleksibel måde at rejse til/rundt i Sri Lanka. Rejsebureauerne har typisk en færdig pakke, hvor man er afsted i 14 dage og et antal af dagene er afsat til en rundtur i bus sammen med de andre turister og resten af dagene er afsat til badeferie.

Det er dog også den form for rundrejse, hvor du skal lave absolut mindst inden afrejsen. Du finder et rejsebureau, som har en rundrejse, der passer fornuftigt til jeres planer og herefter er der ikke yderligere du skal foretage dig. Enkelte rejsebureauer sørge endda for at bestille visum til dig/jer, men ellers kan det gøres via denne guide til bestilling af visum.

Individuel rundtur planlagt af rejsebureau

I lidt mere individuelle ende finder du rejsebureauerne som JYSK Rejsebureau, Kilroy Travels og Sri Lanka Rejser. De planlægger alle tre en rundtur ud fra dine ønsker til turen. De tager højde for antallet af dage du vil have på stranden, hvad der skal ses på turen og hvilken del af landet du vil til.

Rejsebureauerne sørger for, at booke hotellerne, finde en privatchauffør på de strækninger, hvor der er behov for det samt finde flybilletter til jer. Dog kan man i enkelte tilfælde selv finde flybilletterne og blot bestille rundtrejsen.

Du kan typisk selv bestemme om rundturen skal være sammen med andre eller du bare selv vil afsted. Der er mulighed for 80-90% individuelle rejser.

Egen arrangeret rundtur med privat chauffør

Hvis du selv har mod på den store planlægning og selv vil stå for det hele – ja så er der også den mulighed på Sri Lanka. Du kan booke det hele hjemmefra – flybilletter, hoteller samt privatchaufføren til at køre jer rundt. Det var sådan vi selv gjorde.

Du finder selv de seværdigheder som du ønsker at se. Bestemmer, hvor mange dage du vil være de enkelte steder og evt. booker du også selv hotellerne. Herefter sender du en forespørgsel afsted til en af privat chaufførerne og høre om de er ledige. De kan også komme med indput til rundrejse og fortælle om din rejseplan hænger sammen og kommer typisk også med indput.

Dette er klart den rejseform, der kræver mest planlægning inden du skal afsted og du har selv hele ansvaret for, at tingene går op i en højere enhed. Men det er også på denne måde, at du kommer til Sri Lanka på en rundrejse, der er 100% tilpasset dine ønsker.

“Backpacker stilen”

Er du ikke den store planlægger eller vil du bare rejse rundt og tage tingene som de kommer? Ja så er det bestemt også muligt, at køre “backpacker stilen” på Sri Lanka og blot tage afsted til landet. Der er masser af hoteller og er du ligeglad med standarden og kan du leve med, at bo lidt væk fra de store turist steder, er det bare med, at komme afsted.

Sri Lanka har alt det en backpacker kunne ønske sig og vil du helt derud, hvor der kun er andre backpackere og sove i små hytter, er dette også muligt på Sri Lanka. Du finder det på Sri Lankas østkyst ved Arugam Bay.

Forslag og ideer til rundrejser på Sri Lanka

Som du allerede har bemærket er Sri Lanka spækket med spændende seværdigheder og hvordan får man lige planlagt den perfekte rundrejse på Sri Lanka?

Jeg kommer her med mine bud på forskellige rundrejser, som tager højde for:

 • afrejse tidspunkt i forhold til vejret
 • badeferie + lidt kulturelle oplevelser
 • kulturelle oplevelser + lidt badeferie
 • rundrejse perfekt til 2,3,4+ ugers ferie
 • og sikkert også andre småting 🙂

Du kan finde mere om mine forslag til en rundrejse her.

12 kommentarer til “Rundrejse på Sri Lanka”

 1. Jonna Nielsen

  Vi skal rejse 14 dage hen over julen. Flyver til og fra Colombo.
  Har du et forslag på nogle steder. Vi skal IKKE hele øen rundt. Vil ikke stresse, men se nogle gode steder (også gerne kombineret med nogle uden for mange turister).
  Der må selvfølgelig gerne tages hensyn til vejret.
  Vi er 4 voksne.
  Jeg glæder mig til at høre fra dig.
  Jonna

  1. Kristian Konradsen

   Hej Jonna,

   Et stykke tid siden du skrev – har i stadig brug for input?

   For så kommer jeg lige med en liste.

   Mvh
   Kristian

 2. Hej Kristian

  Jeg rejser alene med mine to drenge (10 og 13 år) i nov/dec 17, til Sri Lanka, i ca. 3 uger, og vil gerne se lidt af hvert, gerne både strand, seværdigheder og natur.

  Har du nogen forslag hvis man også skal tænke vejret ind i den årstid ? Hvor man skal starte og slutte ?

  Og tak fordi i deler, det er en stor hjælp.

  Mvh Camilla 

 3. God hjemmeside du har lavet –  tak for det. Vi har fået et rejsetilbud fra cc travel på en rundrejse kombineret med badeferie. Vi er tre voksne – synes egentlig prisen er ok. Men vi er fastlåst af det program vi ligger, – og kan risikere, at badeferie ender i vand – og så kan vi jo ikke bare skifte side af øen. Derfor overvejer vi at arrangere selv. Kan man vare booke en chauffør i eksempelvis 14 dage uden et fastlagt program? Kan de booke hoteller for os undervejs 

 4. Hej Kristian – og tusind tak for dit svar.

  Vi har fået booket Antony nu via Fernando Tours, som også sørger for hoteller for os. Flybilletterne er også på plads – så nu kan vi bare glæde os til ferien til sommer!! Tak for en god hjemmeside med gode idéer og gode råd. Skulle hilse Lotte fra Gert Wass – de er tidligere kollegaer. Fandt først bagefter ud af, at det var dig, jeg havde skrevet til ;0)))

 5. Annette Jørgensen

  hej Kristian

  Det lyder så spændende. hvorlang var I afsted, og kan du give en ca pris
  vh annette

 6. Hej, min kæreste og jeg skal til sri lanka i morgen, vi har udvalgt nogle stedet som vi gerne vil til og se osv, men vores spørgsmål er om det er nemt at finde transport mellem byerne, altså om der er en chauffør rundt om alle hjørner? 🙂
  Mvh Jacob

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top