Sri Lanka madlavningskursus

Sri Lanka er, ifølge mig selv, uden tvivl et af verdens rigeste lande – særligt hvad angår mad og kulturelle oplevelser. Personligt elsker jeg mad med smag, og det er nok også en af grundene til, at jeg er faldet for maden i det Srilankanske køkken.  

Den skønne ø Sri Lanka bugner af eksotisk mad. I hundredvis af år har de mange tilflyttere til øen medbragt alverdens spændende råvarer. Af den grund kan man i dag finde disse fantastiske råvarer i rigelige mængder på Sri Lanka. 

Kokosnødder, forskellige linser, kikærter og skønne krydderier, har man kunnet finde på øen i tusindvis af år. Faktisk er den meget velkendte te, Ceylon, en af Sri Lankas vigtigste handelsvarer i verdenshandlen. 

Lav mad med en lokal på Sri Lanka

Sri Lanka er som beskrevet blandt andet kendt for et overdådigt køkken. Et køkken som på mange måder ikke ligner det danske. På min fantastiske tur til Sri Lanka fik jeg den helt specielle mulighed for at komme med ind i et ægte Srilankansk køkken. 

Muligheden opstod faktisk på en af en de skønne sejlture. Her mødte vi tilfældigvis en kvinde, som vi kom i snak med, og hun inviterede os efterfølgende indenfor. Hendes køkken var meget primitivt og slet ikke i stil med det køkken, som vi kender i Danmark. Det synes fuldstændig lige meget, for maden som hun tryllede frem til os, smagte helt fantastisk. 

Den tur blev for en oplevelse, som er svær at glemme. Det gav mig derfor lysten til at finde ud af, om andre også kunne få lov til at få den samme oplevelse, som vi lige havde haft. Jeg brugte derfor lidt tid på at finde ud af, at det rent faktisk er muligt at få et privat madlavningskursus, når du besøger Sri Lanka. 

Madlavningskursus hos de lokale

På Sri Lanka er der mulighed for at deltage på et lokalt madlavningskursus.

Du kommer på besøg hos de lokale kvinder, som lærer dig, hvordan du tilbereder ægte traditionelt Srilankansk mad.

Maden bliver selvfølgelig tilberedt under de forhold, som de lokale bor og lever under. Det kan for eksempel være madlavning over åben ild. For mig var dette en meget speciel oplevelse, som jeg helt klart vil anbefale andre at prøve.

Mad med etikette

Under mit besøg hos de lokale lærte jeg hurtigt, at der følger enkelte regler for, hvordan man opfører sig, når man er på besøg i et Srilankansk hjem.

Når du bliver budt på mad, er det altid mest høfligt at takke ja. Husk at efterlade lidt af din mad på tallerkenen. På den måde signalerer du overfor din vært, at han eller hun har sørget godt for dig. 

Da vi under mit besøg satte os til bords, var der ikke noget bestik på bordet. Det var faktisk underligt og ikke noget, jeg havde prøvet før. Jeg lærte, at man bruger den højre hånd – og kun højre hånd – til at spise maden med. 

Under besøget blev jeg blandt andet budt på rice and curry, kottu roti og egg hoppers. Alle sammen retter som du bør unde dig selv at smage mindst én gang, når du besøger Sri Lanka. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top