Togtur i Sri Lanka

Den dråbeformede ø Sri Lanka er et af de lande i verden med den smukkeste vilde natur, og som på samme tid har et rigt dyreliv. Dette kan opleves på en af de mange togture, som er blevet et populært tilløbsstykke for turister. En togrejse i Sri Lanka er for turister, ikke bare et spørgsmål om at komme fra A til B, men også en transportform som for langt de fleste er en af rejsens absolutte højdepunkter.

Togturene findes forskellige steder i landet, hvor I for eksempel kan vælge en tur fra byen Kandy til Nuwara Eliya eller fra Nuwara Eliya til Ella. Vælger I at tage toget fra Kandy til Nuwara Eliya, kan I se frem til en lang rejse på skinner som tager jer ind i landets fantastiske natur, som uden tvivl vil give jer nogle helt fantastiske oplevelser som I sent vil glemme.

Toget kører på en gammel jernbane som er omkring 150 år gammel. Jernbanen blev oprindeligt opført af englænderne, som lavede broen for at kunne transportere te og kaffe til Sri Lankas hovedstad Colombo. Da broen er en gammel bro, er det vigtigt at huske på at broen knager lidt – det er dog en stor del af charmen og hele oplevelsen med togrejsen.

Jernbanen er sidenhen blevet gjort længere, fordi turen også viste sig at være populær til at bringe folk fra et sted til et andet. Og den virker i dag som en meget vigtig del af den srilankanske infrastruktur. Togturen strækker sig fra hovedstaden Colombo til den smukke bjergby Ella, hvor der er stoppesteder i Kandy og Nuwara Eliya.

En togtur fra Kandy til Nuwara Eliya tager omkring 3 timer, og turen fra Nuwara Eliya til Ella tager også omkring 3 timer. Når I skal på toget, kan I godt forvente at der er kamp om pladserne. Køkultur i Sri Lanka er en by i Rusland, og man må derfor forvente at det handler om at holde sig til for at få en god plads.

På turen vil I opleve mange af landets populære rismarker, teplantager, brusende vandfald og flotte farverige blomster. Der er god tid til at nyde det flotte syn, for toget bevæger sig langsomt med en tophastighed på 50 km. i timen. På turen får I et unik indblik i hvordan de lokale lever og hvordan deres hverdag ser ud. En togtur i Sri Lanka er ikke kun en billig måde at komme rundt i landet på, men også en fantastisk mulighed for at få et unikt indblik i landets fantastiske natur og kultur.

Gode tips til togtur i Sri Lanka

Vil du købe en billet til togturen, er det en god ide at købe den i god tid. Det er ikke muligt at købe den online, men i stedet skal den købes på stationen. Der er stor efterspørgsel på billetterne,  fordi ruten er populær både blandt de turister men også blandt de lokale.

I modsætning til Danmark, kører toget med åbne døre. Det kører forholdsvist langsomt, så der er ikke grund til at være nervøs for at falde ud. I døråbningen har du den bedste udsigt når toget ligeså stille glider gennem det smukke landskab.

En sidste ting som man ikke må gå glip af på turen til Ella, er den smukke Nine Arch Bridge. Nine Arch Bridge er det mest fotograferede sted i Sri Lanka. Broen ligger i nærheden af Ella, og vil du helt tæt på den store bro, skal du ud på en god travetur.

Historien om Nine Arch Bridge fortæller at broen er bygget uden at eneste stykke stål. Broen er derfor lavet udelukkende af mursten, cement og store sten.

Vælger du at gå det sidste lange stykke, for at komme helt tæt på den flotte bro, skal du huske vand samt undgå at vandre i den værste middagshede.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top