Unawatuna

I Unawatuna finder du uden tvivl nogle af de smukkeste strande i Sri Lanka. Byen ligger omkring 140 kilometer syd for hovedstaden Colombo, og er en meget populær badeby. Den populære strand er op til flere gange blevet kåret som en af verdens bedste strande, og det er ikke uden grund.

I Unawatuna finder du en ro og hyggelig afslappet stemning, som du ikke finder mange andre steder. Du finder ikke en masse larmende biler, ej heller larm fra andre trafikanter. Man kommer til Unawatuna via motorvejen A2, der går fra Colombo, men der er også mulighed for at tage toget.

Luksuriøse overnatninger til billige penge

I Unawatuna er der gode muligheder for at finde overnatninger i alle prisklasser. Så uanset om det skal være en luksusferie, eller det gerne må være en billig ferie, så er mulighederne i Unawatuna mange.

Lille strand – stort trækplaster

Det helt store trækplaster i Unawatuna er den billedskønne strand, som flere gange er kåret som en af verdens smukkeste strande, også selvom den kun er en kilometer lang. Langs stranden står de store svajende kokospalmer, som gør stranden endnu mere eksotisk end den allerede er i forvejen.

Vand aktiviteter i Unawatuna

Udover den flotte strand og det krystalblå hav, findes der i Unawatuna også mange muligheder for at dyrke forskellige vandsportsaktiviteter. Blandt andet kan man dykke eller snorkle, og skal der være mere fart over feltet, så findes der også mulighed for at surfe i Unawatuna.

Cirka 20 minutter fra stranden i Unawatuna, ligger der under havets overflade flere nedsunkne skibe, som er blevet et populært mål for dykkere. Ved de gamle skibsvrag kan man være heldig at opleve et væld af forskellige fisk og havplanter.

Rangoon er et gammelt skib som sank for over 100 år siden. Det gamle vrag som til dels stadig er velbevaret kan opleves på havets bund, og med sin lange mast som stikker lodret op, er skibet ikke til at tage fejl af.

Yatagala Rajamaha Viharaya templet i Unawatuna

Templer findes der mange af i Sri Lanka, men et af de ældste er stentemplet Yatagala Rajamaha Viharaya. Historien om det gamle tempel lyder at det blev bygget for mere end 2300 år siden, og inde i templet kan man se den 9 meter høje statue af Buddha.

Omkring Unawatuna findes den smukkeste strand, men vil man gerne prøve kræfter af og udforske området på egen hånd, så kan det være en god ide at leje en motorcykel. På motorcykel er der mange steder som er værd at besøge, blandt andet Galle Fort, Koggala Beach, Wijaya Beach og Koggala søen.

Overvejer du en rejse til Unawatuna, er det bedste rejsetidspunkt, fra december til april, eller fra juli til slutningen af september.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top