Besøg en landsby på Sri Lanka

På Sri Lanka er der mange muligheder for at besøge en af de mange lokale landsbyer. Sri Lanka er et pragtfuldt rejseland. Et land med et meget venligt og spirituelt folk, som er meget imødekommende og venlige over for de mange turister, som er gæster i landet. 

Da jeg har en meget stor interesse for Sri Lanka, havde jeg allerede hjemmefra undersøgt mulighederne for at besøge det lokale folk. Jeg synes, at det er meget spændende at møde folk fra andre kulturer, og kan også godt lide at se, hvordan andre folk bor og lever i andre lande. 

Efter et par dage på Sri Lanka lykkedes det mig at komme i kontakt med et par af de lokale bønder. De var meget venlige, og inviterede os alle indenfor i deres lille hjem. Vi blev budt på rice and curry – Sri Lanka’s nationalret.

Retten var lækker og på mange måder helt anderledes end den rice and curry, som vi er vant til at spise hjemme i Danmark. Familien som vi besøgte, fortalte os, hvordan maden var lavet og om, hvorfra alle ingredienserne kom fra. Det viste sig at mange af råvarerne kom fra deres egen baghave. 

Srilankansk have – anderledes end vi er vant til

Efter at vi havde spist, fik vi lov til at se familiens lille have. Den var lille, men meget hyggelig. De fortalte os alt om, hvordan de arbejdede og hvorfra de forskellige ting, i den ret vi lige havde spist, kom fra. Haven var særdeles velholdt efter alle kunstens regler.

Vi kunne nemt se, at familien havde brugt mange kræfter på at gøre haven flot. Haven var fyldt med flotte træer og smukke blomstrende buske, som slet ikke lignede, dem vi kender i Danmark.

Det var frugttræer, men ikke æble og pæretræer, som vi kender det fra danske haver. Haven var fyldt med flotte mangotræer, flotte ananas buske og masser af krydderier. Det var et meget specielt syn at se ananas vokse på en busk. Ganske anderledes end de ananas vi er vant til at købe i supermarkedet, som bare ligger hulter til bulter i frugtafdelingen. 

Timerne gik hurtigt, men før vi fik lov til at tage tilbage til vores hotel, blev vi budt på lidt at drikke. Denne gang fik vi, i stedet for at sidde indenfor, lov til at sidde på deres overdækkede terrasse.

Herfra kunne vi alle se ud over en smuk grøn dal, som omkransede den lille by. Vi blev budt på en drik, som var lavet af kakao, banan, vanilje og sukkerrør, og den smagte fuldstændig fantastisk. 

Besøget i landsbyen gjorde et helt særligt og stort indtryk på mig, så overvejer du selv at rejse til Sri Lanka, vil jeg klart anbefale dig at gøre det samme, som vi gjorde.

En god idé er dog at bruge tid på at undersøge lidt på forhånd. Og er man, som jeg selv interesseret i, at møde lokalbefolkningen, er der mange muligheder for at gøre det samme, som vi gjorde. 

Få privat chaufføren til at lave en aftale

Hvis i rejser rundt med en privat chauffør, er det oplagt at besøge hans landsby og evt. tage hjem og besøg ham, som vi også var. Læs her om vores besøg. Et besøg hjemme ved jeres chauffør kan ofte nemt lade sig gøre og chaufførerne viser stolt deres hjem og landsby frem.

På den måde skal du ikke ud og lave en aftale med helt ”fremmede”. Faktisk er der mange, der slutter deres sri lanka rundrejse med et besøg hos chaufføren. Enten til frokost eller aftensmad.

Hvis du ikke har fundet en chauffør – så læs evt. dette indlæg. Det er nemmere og billigere end du tror.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top