Trincomalee og Pigeon Island

Trincomalee, hvis historie går mere end 2.500 år tilbage i tiden, er en havneby på Sri Lankas østkyst og en af de ældste byer i Asien. Trincomalee indtog som havneby en vigtig rolle i den internationale handel med sydøst Asien. Befolkningstilvæksten og udviklingen til en egentlig by tog fart da portugiserne kom til Sri Lanka i 1500-tallet, og gjorde byen til en befæstet havneby. Efterfølgende var Trincomalee på blandt andet danske hænder. I dag er Trincomalee kendt for sine strande, som regnes for nogle af verdens bedste, og er et yndet mål for badeferier.

Vi ankom til vores hotel i går aftes, efter små fire timers kørsel fra Anuradhapura og et længere stop i Mihintale på vejen hertil. Vi har glædet os til nogle solskønne dage på stranden med afslapning og badning, og synet af stranden i solopgangen sætter forventningerne op. Vi har valgt et hotel på Uppuveli Beach for, at være så tæt på sand og vand som muligt, og samtidig er der ikke så langt ind til Tricomalee by herfra.

Uppuveli Beach

Vi havde nok forestillet os, at en af verdens bedste strande ville være fyldt med liggestole, parasoller og mennesker fra morgen til aften, så vi gik på stranden efter morgenmaden for, at få en god plads. Det viste sig hurtigt, at det slet ikke var nødvendigt, for stranden var næsten mennesketom, når man tager i betragtning, hvor bred og lang den er. Kun ud for de få hoteller er der liggestole.

Vi har næsten stranden for os selv, bortset fra et par køer her og der. Det er forholdsvis stille, og den svage vind skaber små krusninger på vandet, der med sin karakteristiske skvulpe lyd skyller op på stranden. Palmerne med sine skæve stammer danner en høj eksotisk hæk så lang øjet rækker, og palmebladene bevæger sig lidt i vinden, og akkompagnerer havets stile lyd. Vi bader og snorkler lidt, nyder varmen og får i det hele taget slappet af. Solen skinner, himlen er blå og stranden er hvid som kontrast til det azurblå hav. Hvad kan vi ønske mere – vi føler os nærmest som i paradis.

Efter en dejlig frokost og endnu et par dukkerter i det klare vand, begynder der at ske noget et par hundrede meter længere oppe ad stranden. Der ligger nogle fiskerbåde trukket op på stranden, og en del Sri Lankanske fiskere samles omkring dem. Øjeblikket efter står de i to rækker med hundrede meters afstand og trækker i, hvad der viser sig at være et kæmpe fiskenet. Det er svært at se, hvor stort det er, men det ser ud til at være kilometerlangt, og det tager omkring to timer for dem, at hive det ind på stranden. Det virker nærmest som trawling med håndkraft, og nettet er da også fyldt med forskellige fisk, hvor nogle blive smidt tilbage i havet og resten bliver fordelt i kurve.

Nilaveli Beach og Pigeon Island

Nilaveli Beach er en anden af verdens bedste strande, som byder på gyldent sand, klart vand, palmer og masser af sol. Selvom vores hotel ligger på Uppuveli Beach vil vi ikke snydes for en tur de 15 km nordpå for, at opleve Nilaveli Beach og Pigeon Island.

I modsætning til Uppuveli Beach er her flere mennesker og lidt mere liv, men også her går køer frit rundt eller ligger og soler sig. Sri Lankanere på badeferie blander sig med turister, så der er en lokal stemning, der får en til at føle sig som en del af dette paradis. Nilaveli Beach byder på gode muligheder for at snorkle, dykke og surfe på de gode dage, hvor bøgerne når en fornuftig højde.

En god og vellykket snorkel tur med både børn og voksen, er dog meget afhængige af, at i har gode svømmebriller til børn, da de ellers ikke har mulighed for, at opleve alt det spændende under havets overflade.

En tur til Pigeon Island for, at se koralrevet er næsten uundgåelig. Pigeon Island er en nationalpark og ø ud for Nilaveli med små naturlige laguner og hvide strande. Det tager 10-15 minutter at sejle derud, og øen byder på fantastisk dykning og snorkling blandt flotte fisk og et koralrev, der strækker sig over 200 meter og er 100 meter bredt. Der findes ligeledes sorttippede revhajer og skildpadder, så der er masser af spænding under vandet. Kan du ikke dykke, men ikke vil tage fra Pigeon Island uden at have prøvet, så ligger der en dykkerskole på Nilaveli Beach.

Læs mere om Pigeon Island her.

Trincomalee by

Selvom vores ophold i Trincomalee er badeferie og afslapning, vil vi alligevel en tur ind og se Fort Frederick området og det hinduistiske tempel Koneswaram.

Fort Frederick
Fort Frederick

Fort Frederick er omkranset af tykke stenmure, og en tunnelagtig indgang i muren leder ind på selve fortets område. Fortet bruges af den Sri Lankanske hær, så vi kan ikke komme ind i selve fortet, men gå turen op til templet. Fra Fort Frederick er der en fantastisk udsigt over bugten til Trincomalee by og vi er ikke de eneste, der fotograferer dette postkortagtige syn.

Udsigt indover Trincomalee
Udsigt indover Trincomalee

Koneswaram templet blev revet ned af hollænderne og brugt til, at bygge Fort Frederick. Templet blev senere genopbygget, men er ikke nær så pompøst, som det oprindelige. Udenfor templet tager en gylden kæmpestatue af den siddende Shiva imod os. Man overvældes af den farvepragt templet har, og af de symboliserende guldfigurer, som står rundt omkring. Koneswaram templet regnes for en af de vigtigste hinduistiske helligdomme i Sri Lanka, og kommer du til Trincomalee, må du unde dig selv en tur op til templet.

Tempel på toppen i Trincomalee Tempel på toppen i Trincomalee
Tempel på toppen i Trincomalee Tempel på toppen i Trincomalee

Vejret i Trincomalee

Trincomalee kan besøges året rundt – men nogle måneder har mere solskin, mindre nedbør og varmere havvand, men alt sammen kan du se i dette skema, hvor de vigtigste forhold om vejret i Trincomalee er vist:

Vejret i Trincomalee Året rundt
MånedMax. temperaturMin. temperaturVand temperaturSolskinstimerNedbørsdage
Januar28242774
Februar29252883
Marts31252994
April33263088
Maj35273077
Juni35272978
Juli34262977
August34262977
September34252979
Oktober322529712
November292429613
December282428610

Hotel i Trincomalee, mad og drikke

Der er fine overnatningsmuligheder i både Trincomalee by, Uppuveli Beach og Nilaveli Beach, priserne varierer, så det er muligt at finde noget, der passer til éns pung. Da de fleste tager til Trincomalee for at holde badeferie, er et hotel på Uppuveli Beach 6 km nordpå et godt valg. Se alle hotellerne her.

Alle tre steder er der også gode spisesteder, hvoraf nogle af dem ligger på hotellerne. Det er også her man kan få en drink om aftenen, hvis man har lyst.

Spørgsmål og erfaringer med Trincomalee og Pigeon Island

Har du besøg Trincomalee eller Pigeon Island må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Trincomalee eller Pigeon Island via nedenstående kommentarfelt.

3 kommentarer til “Trincomalee og Pigeon Island”

 1. Steen Riis Thomsen

  Hvornår på året er luftfugtigheden lavest?

  Har været i Hikkaduwa hvor det er meget fugtigt og det kan vi desværre ikke tåle.

  1. Kristian Konradsen

   Hej Steen,

   Selvom du har skrevet her under Trincomalee, så vil jeg lige være sikker på, at det er nord øst kysten i ser på?

   Men luftfugtigheden er meget høj på hele øen det meste af året og højest i regntiden.

   Mvh

 2. Merete Nipper

  Hej Steen!
  Jeg var i Sri Lanka og mest i Trincomalee i 1970´erne, så det var dejligt at læse din beskrivelse.
  Min far var udstationeret fra det der dengang hed “Rederiet A.P. Møller”, som havde nogle tankskibe placeret i Tricomalee.
  De er heldigvis fjernet nu.
  Jeg havde nogle dejlige ferier på øen.
  Venlig hilsen
  Merete

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top