Flotte vandfald på Sri Lanka

Der er utallige smukke vandfald i Sri Lanka. De fleste vandfald vil være en del af diverse turisturer, som du kan tage på, og du bør som min. se et vandfald, når du er der.

Dette er nogle af de vandfald, som du kan se i Sri Lanka. Hver gang du tager på tur, er der er en god chance for, at den også vil indeholde en tur til et vandfald.

Aberdeen vandfald

Det er et ufatteligt smukt vandfald med en højde på 98 meter. Som du måske allerede har gættet, så er vandfaldet opkaldt efter den skotske by Aberdeen. Den ligger som en del af Kelani floden. På trods af den imponerende højde er det kun 18. højeste vandfald på øen. Du finder det 2 km fra byen Ginigathhena town i Nuwara Eliya regionen.

Bambarakele vandfald

Dette er det højeste vandfald i Sri Lanka med en højde på 263 meter. Det er det 299. højeste vandfald i verden. Vandfaldet ligger 5 km fra motorvejen i Kalupahana.

Det er flottest i regntiden fra september til marts.

Vandfald Sri Lanka

Bakers vandfald

Selvom højden på dette vandfald kun er 20 meter, så er det alligevel en af de mest populæreste vandfald, da det ligger i Horton Plains national park. Det er ufatteligt smukt, og det er også grunden til, at hvis du er tæt på, så bør du se det.

Det er opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende Sir Samuel Baker.

Devon Vandfald

Dette vandfald falder ned af en klippe og har en højde på 97 meter. Du kan finde det, når du kører på motorvejen A7, hvor det ligger 6 km vest fra Talawakele i regionen Nuwara Eliya.

St. Clairs vandfald

Dette vandfald er en af de bredeste vandfald på øen. Derfor bliver det også kaldt det lille Niagara i Sri Lanka. Højden er 80 meter, som er fordelt på flere mindre vandfald og mere end 50 meter bred.

Flot vandfald Sri Lanka

Diyaluma vandfald

Dette vandfald er det andenhøjeste med 220 meter. Det ligger 6 km fra Koslanda. Modsat de fleste andre vandfald så faldet vandet kun en gang, så det er imponerende at se vandet falde 220 meter.

Dunhinda vandfald

Et utroligt smukt vandfald med en højde på 64 meter, som giver en dis, når vandet falder ned. Du finder vandfaldet 5 km fra byen Badulla.

Mapanana vandfald

Dette vandfald har en højde på 150 meter. Det ligger i bunden ved Sri Pada, som ligger ved byen Nallathanniya. Det er især en stor oplevelse, når det er regntid, hvor man kan høre vandet mere end 6 km væk.

Smukt vandfald Sri Lanka

Laxapana vandfald

Dette vandfald er 126 meter højt og ligger 16 km fra Maskeliya. Vandfaldet har også givet navn til de to nærliggende vandkraftværker.

Bomburu Ella vandfald

Dette vandfald ligger både i regionerne Nuwara Eliya og Bandulla. Det er det bredeste vandfald i Sri Lanka, som løber gennem jungle med mere end 10 mindre vandfald.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll til toppen