Prisniveuet på sri lanka

Prisniveauet på Sri Lanka

På Sri Lanka er prisniveauet meget lavere end vi kender det fra Danmark. Sri Lanka er specielt kendt for, at have lave priser på tøj, men helt generelt er Sri Lanka bare billigt!

Sri Lanka har deres egne rupees, de skrives LKR eller Rs. 1LKR ligger på omkring 0,05 danske kroner – rundt regnet. Det er en god ide, at have lidt lokale valuta med dig når du tager af sted. Inde i byen og på de større hoteller på Sri Lanka, kan du betale med internationale kreditkort og du kan også finde hæveautomater rundt omkring i storbyerne. Men kommer du udenfor byen tager de ofte ikke imod betalingskort og det er derfor en stor fordel at have kontanter med.

Overnatning

Der findes mange forskellige overnatningsmuligheder på Sri Lanka. Der er små hyggelige gæstehuse eller store flotte hoteller fyldt med luksus. Prisen afhænger selvfølgelig meget af, hvad du ligger vægt på, der er vigtigt for, at din ferie bliver unik.

Et simpelt gæstehus koster omkring 50-125 kr. for et værelse.

Et dobbelt værelse på et flot middel hotel koster fra omkring 250kr til 650. Prisen på et måltid på et middel hotel ligger på omkring 70-120kr.

Til sidst koster et værelse på et høj kvalitets hotel fra 650kr. og op. Her ligger prisen for et måltid på omkring 100kr.

Mad

Priserne som alt andet ret billigt på Sri Lanka og du kan nemt spare mange penge ved, at finde de bedste steder at spise. Der ligger mange restauranter rundt omkring på Sri Lanka, hvor du nemt kan finde mad der er god og samtidig også billig – husk at uden for turist områderne er maden stærk.

På de mest almindelige restauranter ligger prisen for et måltid på omkring 20-35kr.  Her kan du få vand med til omkring 2-3kr. eller cola til 3-4kr.

Hvis du tager på en lidt finere restaurant vil du kunne få et måltid til 2 personer for omkring 100-125kr.

Maden i supermarkederne er også helt i bund. Her kan du få et kilo bananer for 5kr. eller 1,5 liter vand til omkring 2-3kr. Du kan også være heldig at finde en god flaske vin til 50-60kr.

Shopping

Sri Lanka er kendt for, at være det billigste sted at købe tøj – og det er der en god grund til. Tøjpriser er nemlig utroligt lave og du finder et stort udvalg til både børn og voksne. Et par mærkevarebukser koster f. eks. kun omkring 200 kr. og du kan nemt finde en flot kjole til omkring 150kr.

Sri Lanka har også et stort udvalg af mærkevare sko. Du kan f. eks. nemt finde et par originale Nike til ca. 400kr, eller par lædersko til ca. 200kr.

Ud over billigt tøj er Sri Lanka kendt for deres te-produktion, som er meget populær blandt turister at købe med hjem.

Valuta og kreditkort

Sri Lanka er som resten af østen når det kommer til kreditkort og kontanter. Det er muligt, at hæve penge i ATM’s rundt om i de større byer og det anbefales, at du hæver kontanter nok til næste stop i en større by.

Prisniveauet er ikke så højt og derfor kommer du langt for de 1.500-2.000 kr. du typisk kan hæve i en ATM.

For du kan ikke forvente at betale med dit kreditkort. Kun på de store hoteller, men ikke ude i butikkerne, på markedet og sådanne steder. Hvis du skal leje bil kan det dog godt gøres med et kort. Det kræver dog det er et kort med kredit og ikke et debet kort.

Du kan også veksle valuta hjemmefra og her anbefales det, at du veksler til USD. USD kan bruges overalt på øen og flere steder forventer de faktisk, at modtage USD frem for Sri Lankanske rupees.

Valutakursen på Rupees ligger typisk omkring de 3,5 til 4. Så hvis du regner med 4 – vil du blot blive positivt overrasket.

Transport

Priserne på transporten ligger som alt andet på Sri Lanka billigere end hvad vi kender fra Danmark, samtidig er trafikken også noget anderledes.

Du kan godt tage offentlig transport rundt på øen, da der båder er busser og toge samt såkaldte tuk tuks. Det er dog ikke altid særlig komfortabelt, at køre med f. eks. bus da chaufførerne kører meget vildt.

Her er togene selvfølgelig bedre og der findes nogle meget smukke togruter på Sri Lanka, der er fantastiske at opleve.

Hvis du gerne vil kunne komme nemt og sikkert rundt på øen kan du med fordel booke en privatchauffør. Det er en god måde, at komme rundt på øen og et godt alternativ til, at leje en bil. Det er ikke særlig dyrt, at leje en privat chauffør – faktisk er det ofte billigere end at leje en bil da udlejningsselskaberne kræve høje beløber for forsikring.

Prisen for en privat chauffør afhænger lidt af, hvordan I vælger at udregne prisen – det kan du læse mere om her.

Seværdigheder

Seværdighederne på Sri Lanka er sammenlignet med Danmark billige at besøge. Men hvis du rejser rundt på øen findes der utrolig mange seværdigheder og det kan derfor hurtigt løbe op. Du kan læse mere om priserne på seværdighederne her.

Priserne på Sri Lanka sammenlignet med Thailand

Priserne på Sri Lanka er højere end du måske kender dem fra Thailand. Prisniveauet er tæt på dobbelt så højt som i Thailand. Selv siger de at deres priser ikke er ”Thailand” billige og hvis de selv skal på en billige ferie, så rejser de til Thailand.

Så har du været på Thailand, skal du altså ikke forvente samme prisniveau på Sri Lanka. Sri Lanka er stadig meget billig sammenlignet med vestlige lande, men ikke sammenlignet med andre lande i østen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top