Shopping på sri lanka

Shopping på Sri Lanka

På Sri Lanka er der mulighed for, at købe mange spændende ting med hjem og gode muligheder for billig shopping.

Blandt de mest unikke ting at købe med hjem fra Sri Lanka er te, smykker, ædelsten, perler samt håndlavet keramik. Udover det, er der også mange, der fristes til at købe nogle af de unikke møbler eller tøj der viser noget af det fantastiske ved Sri Lanka.

Te

Sri Lanka er meget kendt for te og er i dag verdens 4. største te producent. Det skyldes, at Sri Lankas te-historie er meget gammel, der har nemlig været te på Sri Lanka siden 1867.  Te fra Sri Lanka er også meget kendt for at have en behagelig smag.

Te fra Sri Lanka kaldes ofte for ”Ceylon te” og det er derfor ikke til at se, det kommer fra Sri Lanka. Årsagen er at Ceylon er Sri Lankas gamle navn.

Perler og ædelsten

Sri Lanka er også kendt for de unikke smykker der findes på øen samt muligheder for, at købe perler og ædelsten.

Mange ædelsten som f. eks. Ametyst, granat og Peridot kommer bl. a. fra Sri Lanka.

Sri Lanka byder også på mange muligheder for at finde smukke perler til overkommelige priser. Du kan f. eks. tage til byen Ratnapura, der i mange år har været en af de vigtigste kilder til perler. Ud over perler i sig selv kan du også købe unikke smykker i Ratnapura.

Håndlavet keramik

Interesserer du dig for håndlavet kunst kan du besøge byen Kandy. Her har du mulighed for, at købe meget at det håndlavede kunst, der bliver produceret på Sri Lanka.

Colombo

Colombo er Sri Lankas hovedstad og en fantastisk mulighed for, at shoppe til lave priser. Det er specielt tøj der er gode muligheder for at købe i Colombo.

Noget af det gode ved at købe tøj i Colombo er at priserne er utrolig lave og at udvalget af tøj til både voksne og børn er enormt stort. Du har også mulighed for, at få skræddersyet tøj til priser langt under det, du skal betale i Danmark.

Der er både mulighed for at gå rundt i et af de mange storcentre og kigge, men hvis du mere til unik by-stemning kan du med fordel bevæge dig ned i byen og kigge på butikker der.

Colombo betyder også på ”basar”, hvor du finder alverdens kopi produkter, som du måske kender det fra Thailand. Priserne er dog noget nær det dobbelte af Thailand, men det siges at kvaliteten er mindst tre gange bedre – så måske er det fair nok.

Ud over tøj kan du også købe mange smukke smykker og meget andet i Colombo.

Der er altså mange fantastiske muligheder for, at shoppe på Sri Lanka, så husk ikke at have for meget med hjemmefra. Du må, når du står i lufthavnen, ikke have mere end 23 kilo med hjem i den indtjekkede bagage og sjældent mere end 8 kilo i håndbagagen.

2 kommentarer til “Shopping på Sri Lanka”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top