Colombo

Colombo ligger i den vestlige del af Sri Lanka og er landets hovedstad og økonomiske centrum. Colombos historie går tilbage til det 5. århundrede, hvor det var en havneby, der forbandt handlende fra Asien og Vesten, som handlede med kanel og ædelstene. Det menes, at portugiserne i 1500-tallet gav byen navnet Colombo efter det singalesiske ”Kola-amba-Thota”, som betyder havn med grønne mangotræer. Englænderne gjorde i 1815 byen til hovedstad i Ceylon, som Sri Lanka hed dengang, og i dag ligger parlamentet i Sri Jayawardenapura Kotte i udkanten af Colombo.

Når flyet har sat hjulene i asfalten i Colombos lufthavn, er der kun tyve minutter til nogle af de mest fantastiske oplevelser i en helt anderledes kultur. Og selve Colombo er værd, at bruge et par dage i. Byen byder på historiske monumenter og arkitektur fra kolonitiden under Portugal, Holland og Storbritannien, og der er gode shopping muligheder og restauranter, så både kufferter og mave kan blive fyldt.

Vi har lagt opholdet i Colombo på de sidste dage i Sri Lanka, før vi vender hjem til Danmark. Så vi glæder os til at se byens kontraster mellem gammelt og nyt, som afspejles i kolonitidens arkitektur og Colombos skyline med blandt andet Sri Lankas World Trade Center.

Fort Colombo

Fort er distriktet, som huser Colombos finansielle sektor. Indtil 1870 lå der faktisk et fort bygget af portugiserne, men det eksisterer ikke mere. Vi kører en tur gennem Fort og får et glimrende billede af det gamle, der møder det nye, med den gamle parlamentsbygning på den ene side og World Trade Center Colombo på den anden. Det er også i Fort præsidenten har sin bolig, og alle bankerne har hovedsæde i nærheden af Colombos børs.

Fort ligger ved den sydlige del af havnen, og lidt længere syd ligger Galle Face eller Galle Face Green, som den også hedder. Galle Face er et 5 hektar stort og en halv kilometer langt græsareal, ja man kan nærmest kalde det en græsplæne, som ligger mellem den befærdede Galle Road og kysten. Galle Face har været brugt til hestevæddeløb og som golfbane, men er i dag en park, hvor Sri Lankanerne nyder at bruge sine fridage. Her findes også de bedste gadekøkkener og der er liv og glade dage.

Pettah

Pettah er et af de ældste kvarterer i Colombo, og syder af handel og travlhed. Det er et multietnisk område, hvor der både er moskeer, hindu- og buddhistiske templer. Det er også her vi finder de spændende markeder med alle slags varer, lige fra frugt og grønt til plasticblomster, cykler og smykker. Det er ret overvældende, og man fristes let til at foretage et større indkøb. Det er også i Pettah, de fleste forretninger ligger, så der er rig mulighed for shopping.

Flydende marked i Pettah/Floating market in Pettah


Som noget helt nyt, er der i Pettah – i søen Beira Lake – kommet et flydende marked. Når markedet er helt færdig vil der være over 100 boder, som man besøger fra “Vand busser”. I boderne kan du købe mange forskellige vare – mest turist ting, men der er også lækkert frugt og grønt. Der er også gode muligheder for, at få noget lækkert mad eller kolde drikkevare.

Markedet har også åbent om aftenen og her er der et meget specielt og flot lys over hele markedet.

En ting du skal huske – markedet er ikke “flydende”, som man kender det fra andre lande. Det er mere boder som ligger i vandkanten.

Vi har ikke selv besøgt markedet, da det er rimelig nyt.

Dette kan du også opleve i Pettah

Er man interesseret i den historiske kolonitid, så er det hollandske historiske museum et besøg værd. Her findes møbler og andre spændende genstande fra den tid. Også Wolwendaal kirken, et hollandsk monument over fortiden, er værd at bruge lidt tid på.

Der er mange områder i Colombo, og ligesom i mange andre af verdens storbyer, kan det være en god idé, at hoppe på en sightseeing bus, og se det hele lidt fra oven. Så kan man efterfølgende udvælge sig de steder, man vil kigge nærmere på. Det kunne for eksempel være Slave Island, hvor hollænderne holdt slaver, men som i dag er en mere moderne bydel med gode shopping muligheder. Eller en tur i den største offentlige park Viharamahadevi Park med sine mange blomstrende træer, Buddha statuen og springvand.

Colombo er på mange måder en kontrast til resten af Sri Lanka, men også en kontrast i sig selv, med de gamle bygninger og arkitektur blandet med stål og glas i de nyere højhuse. Begynder du din rejse i Sri Lanka med nogle dage hér, vil du opleve Sri Lankas udvikling gennem de seneste århundreder. Slutter du din rejse i Colombo, som vi gjorde, vil du opleve Sri Lanka fra begyndelsen i det antikke og slutte med det nutidige. Vi anbefaler det sidste.

Vejret i Colombo

Vejret i ColomboÅret rundt
MånedMax. temperaturMin. temperaturVand temperaturSolskinstimerNedbørsdage
Januar31222885
Februar31232894
Marts32242997
April322530811
Maj312629610
Juni302628610
Juli30252768
August30252768
September302527610
Oktober302428614
November312328714
December312328711

Hotel i Colombo, mad og drikke

I Colombo kan du bo luksuriøst eller billigt. Her er masser af overnatningsmuligheder spredt ud på alle distrikterne, fra de dyreste luksushoteller til de billigste bed & breakfasts. Vil du nyde de smukke solnedgange, er et hotel nær Galle Face måske at foretrække. – Vi boet selv på dette hotel, Hotel Sapphire, men hvis der er udsolgt her, kan du nemt finde et andet hotel. Her er en liste med gode hoteller i colombo.

Colombo byder også på masser af gode spisesteder, hvor du kan få alt fra fisk og skalddyr over saftige bøffer til det Sri Lankanske køkken. Gadekøkkener er også almindelige i Colombo, så vil du spare på madbudgettet er der også mulighed for det.

I modsætning til de fleste andre steder i Sri Lanka, er der fine muligheder for en drink i Colombo. Her finder du en irsk pub og flere hoteller har barer, som man kan komme ind på uden at være gæst. Du kan sågar finde natklubber i Colombo, hvis du har lyst til en øl eller en drink og god musik.

Få et tilskud til din rejse

Flere danskerne (end de selv er klar over) har krav på, at få 1.500-4.500 kr. – er du en af dem?

Læs mere her!

Spørgsmål og erfaringer med Colombo

Har du besøg Colombo må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Colombo via nedenstående kommentarfelt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top