De 8 bedste strande på Sri Lanka

Sri Lanka byder på mange smukke og unikke strande. Her er en liste med de 8 bedste strande på Sri Lanka, som helt sikkert er et besøg værd på din rejse til Sri Lanka!

Hikkaduwa

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sydkyst, og strandene i det område er nogle af de mest besøgte. Strandene i Hikkaduwa tiltrækker surfere fra hele verden, og der er gode muligheder for surfing – uanset om du er nybegynder eller mere rutineret surfer. Udover at surfe, er der også mulighed for, at prøve dykning eller det lidt mere specielle parasurfing.

I området omkring strandene er der mange gode restauranter samt hoteller. Nogle af strandene er også meget børnevenlige, og om aftenen er der mange af stederne, hvor du kan finde små lounges med musik. Det skaber en helt fantastisk afslappende stemning på stranden.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

I forbindelse med Southwest Monsoon Season fra maj til september er der store bølger og vandet er mindre klart og flere gange frarådes det at bade i havet. Det anbefales, at besøge stranden udenfor denne periode – medmindre det er for at surfe.

 

Tangalle

Tangalle byder på palmer og hvide sandstrande. Tangalle ligger ligesom Hikkaduwa på sydkysten.

Hvis du ikke ønsker et sted fyldt med for mange turister, er Tangalle stedet til dig. Tangalle er mere stille og roligt, og der er ikke lige så fyldt som på f. eks. Hikkaduwa. Til gengæld er der heller ikke så mange aktiviteter, at vælge imellem, men det er kun perfekt, hvis du bare har lyst til en afslappende dag på stranden.

Området omkring Tangalle er enormt rart og der ligger små hyggelige restauranter, hoteller eller små guesthouses.  Strandene er dog ikke så børnevenlige, da der godt kan være en kraftig understrøm og bølgerne ofte er høje.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

I forbindelse med Northeast Monsoon Season fra december til februar kan der være bølger og vandet er mindre klart. Det anbefales, at besøge stranden udenfor denne periode.

 

Bentota

Bentota ligger på en aflang halvø, og er i dag meget besøgt af turister. Men selvom stranden er et populært turistmål, er den ikke fyldt med turister og der er rig mulighed for afslapning.

I områderne omkring Bentota er der unikke muligheder for, at se havskildpadde opdrættere. Her kan du få den fantastiske oplevelse med, at se de helt små skildpadder blive udklækket.

Ud over, at se de små havskildpadder er der også anledning til, at lave forskellige vandaktiviteter. Du kan bl. a. leje vandscootere eller slappe med af med lystfiskeri.

I Bentota er der også mange gode overnatningsmuligheder, så du kan nemt blive et par dage i solen.  Der er også mange gode restauranter, der bliver serveret mange fisk i Bentota. Men er du ikke til fisk er der også meget andet lækker mad i området.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

I forbindelse med Southwest Monsoon Season fra maj til september er der store bølger og vandet er mindre klart og flere gange frarådes det at bade i havet. Det anbefales, at besøge stranden udenfor denne periode.

 

Mirissa

Mirissa er endnu et sydligt sted på Sri Lanka. Som alle andre strande på Sri Lanka er strandene i området omkring Mirissa smukke hvide sandstrande med krystalklart vand. Mirissa byder på en mere rolig atmosfære, end f. eks. Hikkaduwa da der er lidt færre turister og aktiviteter.

Mirissa tiltrækker ligesom Hikkaduwa mange surfere, der elsker de høje bølger. Men dele af Mirissa er også meget velegnet til børn. Mirissa byder også på gode muligheder for snorkling hvor du kan se noget af det fantastiske dyreliv under havet.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

Mirissa Beach ligger drejet lidt væk fra havet, som en bugt, hvilket gør, at man kan bade der hele året. Dog kan der være bølger og vind i forbindelse med Southwest Monsoon Season fra maj til september – medmindre det er for at surfe.

 

Unawatuna

Unawatuna er en af de mere populære strande lidt øst fra Galle. Stranden er et par km lang og har dejlig stille og rolig vand. Du finder en del cafeer og restauranter helt nede ved vandet og du kan finde alverdens vandaktiviteter på stranden.

Der er massevis af hoteller i området og hotellerne er bygget op igen og nye er kommet til, efter tsunamien i 2004.

Unawatuna er blevet kåret af Discovery Channel til, at være en af de smukkeste strande i hele verden.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

Unawatuna Beach ligger drejet lidt væk fra havet, som en bugt, hvilket gør, at man kan bade der hele året. Dog kan der være bølger og vind i forbindelse med Southwest Monsoon Season fra maj til september.

 

Arugum bay

Når du så har besøgt nogle af strandene på sydkysten er det tid til at besøge nogle af de fantastiske strande på Østkysten. Her er Arugam bay et rigtig godt bud – og er yderst populært, hvis du vil surfe!

Strandene på østkysten er generelt mindre besøgte end dem på sydkysten. At strandene er mindre besøgte, gør at du på en anden måde kan nyde naturen og slappe mere af. Strandene på østkysten er også mindst lige så brede og hvide/gule som dem på sydkysten og selvfølgelig også med det velkendte klare vand.

Der er til gengæld heller ikke så mange aktiviteter, men der er stadig mange surfere omkring østkysten. Du kan også sagtens finde gode steder til at snorkle eller selv prøve surfingen af.

Der er også mange gode hoteller på sydkysten og omkring Arugum bay. Arugum bay blev totalt ødelagt under tsunamien i 2004, men der er ved at komme restauranter og hoteller frem igen og der kommer hele tiden flere, i takt med at turismen stiger på Sri Lanka.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

Du tager til Arugumbay for, at surfe, hvorfor der ikke er noget tidspunkt, hvor du ikke bør tage til stranden.

 

Uppuveli Beach

En af de bedste strande på Sri Lanka er helt klart Uppuveli Beach, som også er den mest børnevenlige strand. Her er stille og rolig klar vand. Stranden er bred og du finder ikke mange turister. På stranden er der kun enkelte hoteller og du ser kun liggestole ud for hotellerne.

Der er enkelte vandaktiviteter, men de fleste kommer hertil for, at slappe af uden alt for mange turister og nyde det dejlige klare vand.

Der er også nem adgang til Pigeon Island, som er en national park ikke mange km. ud fra kysten og er det bedste snorkel sted i Sri Lanka.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

I forbindelse med Northeast Monsoon Season fra december til februar kan der være bølger og vandet er mindre klart. Det anbefales, at besøge stranden udenfor denne periode.

 

Nilaveli Beach (og Pigeon Island)

Nilaveli Beach har flere gange været blandt verdens bedste strande og med god grund – det er en helt fantastisk strand! Sandet er gyldent, palmerne svejer i vinden og liggestolene står på rad og række.

Der er en del flere turister på Nilaveli Beach end de andre strande i området. Det skyldes dog mest Pigeon Island, som ligger 15 min sejllas fra stranden. Pigeon Island er det absolutte bedste sted, at snorkel i Sri Lanka og du finder masse vis af flotte fisk og koraler.

Mange af turisterne på stranden ved Nilaveli Beach venter på, at komme ud til Pigeon Island. Det betyder, at stranden er stille og rolig i løbet af dagen når alle er ude og snorkel og du kan være mere dig selv.

På stranden og området omkring, er fyldt med lækre cafeer og restauranter, hvor du kan få lækker mad og især fiskeretter er populære.

Planlæg ikke badeferie i denne periode:

I forbindelse med Northeast Monsoon Season fra december til februar kan der være bølger og vandet er mindre klart. Det anbefales, at besøge stranden udenfor denne periode.

 

Alt i alt er strandene på Sri Lanka altid et besøg værd. Der er muligheder for at prøve vandaktiviteter af eller slappe af og nyde dyrelivet.

Husk altid at holde øje med vejret når du planlægger dit strandbesøg. Men heldigvis er det sådan, at på Sri Lanka kan der godt være regn på den ene siden af øen og sol på den anden – så du kan altid planlægge et strand ophold på din rundrejse i Sri Lanka.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top