Sådan sparer du op til din næste tur til Sri Lanka

Vil du gerne til Sri Lanka og skal du helst spare op til det? Vi giver nogle råd til, hvordan du kan spare op til din næste tur til Sri Lanka. Vi begynder med det samme.

Bliv økonomisk ansvarlig

Vi begynder alle her. Hvad lærte skolen dig virkelig om økonomisk planlægning?

For mange af os, ikke ret meget.

Pengehåndtering er noget vi alle lærer, men de fleste af os behersker ikke det grundlæggende, før vi er voksne – hvis nogensinde. De fleste stirrer sig blinde i det nuværende beløb på kontoen i alt for lang tid.

Hvis du rigtigt vil spare penge til din rejse, er det nu et godt tidspunkt at stryge et par af de dårlige økonomiske vaner, vi alle får undervejs i livet.

Husk især at opsparing er et maraton og ikke en 200 meter sprint. Du skal påtage dig et betydeligt langsigtet engagement, som undertiden bliver virkelig svært at holde sig til.

At spare nok penge op til rejser, eller noget andet for den sags skyld, er hårdt for sjælen og kræver afgivelse af vigtige ting i ens liv, hvilket er grunden til, at så få mennesker lykkes med noget. Den rigtige tankegang er altså ekstremt vigtig.

Det er dit ansvar i det lange løb. Hvor vigtigt er det egentlig? Samt hvor mange gange er du villig til at forsøge at fejle, indtil du med succes har det fornødne beløb på din bankkonto.

Men når det er sagt – så er det ofte nemmere at spare op til en rejse end så meget andet, da det bare giver en SÅ meget igen – både oplevelser og fornyet energi.

Ella

Spor dine udgifter

Penge er i sig selv er ikke stressende. Effektiv pengehåndtering er det heller ikke. Er du måske bange for at kontrollere din banksaldo? Det er her al stress kan opstå.

Løsningen på dette er enkel. Afsæt en dag i weekenden, køb din yndlingsflaske vin (du får brug for den), og gennemgå alle dine konti for at finde ud af præcis, hvordan din økonomi ser ud, ned til den sidste krone.

Sporing af udgifter er en vigtig del af læringen, hvor du kan skære ned på eller endda eliminere dine udgifter. Du har sandsynligvis hørt dette før. Har du så faktisk også gjort det? Og gjort det regelmæssigt? Det er en magtfuld måde at identificere, hvor mange penge du giver væk hver måned på tilfældige ting, du ikke har brug for.

Skriv altså det hele ned. Især hvor meget bruger du på mad hver uge. Glem ikke at inkludere dagligvarer, take-out mad og snacks. Hvor meget bruger du på underholdning? Film, bøger, musik, sportsbilletter, datoer osv. skal du også skrive ned.

Hvad med laster som alkohol, cigaretter og kaffe? Hvad er dine månedlige regninger? Husleje, pantelån, værktøjer, afbetaling af billån, forsikring, kreditkortrenter, studielån, pension, osv. Glem heller ikke diverse indkøb. Videospil, tøj, kæledyr legetøj, mm.

Se nu på hele denne liste. Du kan godt blive overrasket over, hvor meget du bruger. Dette er ikke en nem ting at gøre. Derfor har du muligvis brug for den vin, vi snakkede om tidligere.

Dette handler simpelthen om opmærksomhed. Du ser din økonomiske situation lige i øjenene og siger: Disse ting skal jeg spare på.

Kom billigere til Sri Lanka

Sri Lanka behøver slet ikke at være så dyrt og du kan faktisk klare en stor del af rejseplanlægningen selv.

Hvis du selv finder flybilletter, hoteller og booker en privat chauffør hjemmefra – kan du spare mange penge i forhold til en rejse igennem et rejseselskab.

Faktisk er det blevet ret nemt at booke en privat chauffør på Sri Lanka, da det kan gøres igennem siden her. Så er du sikker på, at få en god og pålidelig chauffør til en lav pris.

Du kan læse mere her https://www.sri-lanka.dk/book-direkte/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top