Strande på sri lanka

Strande på Sri Lanka

En fantastisk mulighed for, at få lidt afslapning på din tur til Sri Lanka er ved, at tage en dag på en af de smukke strande.

Eksotiske strande

Det krystalklare vand, palmer og smukke naturområder omkring strandende er noget af det, der gør Sri Lankas strande helt unikke. Ud over det, er det eksotiske vejr på Sri Lanka også med til at gøre en tur på stranden helt fantastisk. At tage på stranden på Sri Lanka er en noget anderledes oplevelse end Klitmøller i Nordjylland!

Strandende findes overalt på Sri Lanka og er meget forskellige. Nogle af strandene er fyldt med turister og med mulighed for en masse vandaktiviteter. Andre strande er mere stille og rolige, og med større muglighed for, at nyde den fantastiske natur og dyreliv på Sri Lanka.

Det helt klare blå vand gør det helt fantastisk at bade på Sri Lankas strande og det varme vejr på Sri Lanka gør, at vandet altid har en behagelig temperatur – ikke ligesom i kolde Danmark, hvor vandet ofte er lidt for koldt til, at man rigtig kan nyde det.

Samtidig er Sri Lankas strande også sandstrande og ikke fyldt med sten så du kan nemt rande i bare tær på stranden.

Dyreliv på strandene

På nogle strande er der mulighed for, at opleve en lidt anden del af Sri Lankas dyreliv. På Bentota er der f.eks. en hel unik mulighed for, at se havskildpaddeopdræt. Her er der god mulighed for, at se de helt små skildpadder, efter de er kommet ud af æggene og inden de bliver sluppet ud på stranden.

Vandaktiviteter

Hvis du på et tidspunkt bliver træt af bare at slappe af på stranden, er der på mange strande også mulighed for forskellige vandaktiviteter, heriblandt snorkling, vandski og vandscooter. Der er altså både mulighed for at slappe af eller være aktiv.

Rundt omkring strandene findes der mange restauranter og hoteller med fantastisk udsigt ud over vandet. Restauranterne ved Sri Lankas strande er blandt de bedste på øen, fordi dygtige kokke og ejere følger de mange turister.

Vejret på strandene

Det spiller en stor rolle om vejret er godt den dag du vælger at tage på stranden.

Når det regner og blæser i den ene del af landet er det som regel solskin i den anden del af landet.

Hvis stranden nær dig ikke er egnet på dagen kan du altid køre til en med bedre vejr. Forudsigelser op til 3 døgn for vejret i Sri Lanka er meget præcise og du kan derfor planlægge flere dage i forvejen, hvilke strande du vil besøge og være sikker på godt vejr.

Eller også kan du hjemmefra planlægge strandopholdet ud fra, hvornår der er ”Monsoon Season”, som enten er Southwest Monsoon Season fra maj til september eller Northeast Monsoon Season fra december til februar – læs mere om vejret på Sri Lanka her.

De bedste strande på Sri Lanka

Selvom næsten alle strandene på Sri Lanka er super, er der alligevel 8 strande, der skiller sig ud fra de andre.

Det har jeg samlet i dette indlæg om de 8 bedste strande på Sri Lanka.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top