Sigiriya

Sigiriya, som på engelsk hedder Lion Rock (Løveklippen), er ikke uden grund på UNESCO World Heritage List (UNESCOs Verdensarvsliste). Bare synet af denne 200 meter høje kæmpeklippe varsler noget helt specielt, og gemmer på en ”hemmelighed”, som du først ser, når du kommer op på toppen. Omgivelserne giver dog et fingerpeg om, hvad det er der gemmer sig på toppen af Sigiriya. Et sirligt system af haver, huler og vandreservoirer vidner om, at området i en fjern fortid blev benyttet til noget specielt.

Historien om Lion Rock (Løveklippen – Sigiriya)

Ifølge gamle skrifter udvalgte Kong Kasyapa (år 477-495) stedet, som den ny hovedstad i hans kongedømme. Andre historier fortæller, at det var kongens far, der påbegyndte byggerierne og udviklingen af området, og at Kong Kasyapa blot fuldførte det efter, han havde myrdet sin far og overtaget tronen. ”Hemmeligheden” på toppen af Sigiriya er ruinerne af det kongelige palads. Et imponerende syn, hvor man nemt kan forestille sig, hvordan der har set ud på den tid, og hvilken udsigt der var. Kong Kasyapa har sikkert følt sig højt hævet og urørlig da han regerede fra den 200 meter høje klippe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vBrT1EWBpXw[/youtube]

Det gamle ordsprog ”Højt at flyve, dybt at falde” måtte Kong Kasyapa, som ansås for at være playboy, dog sande da han i år 495 efter Kristi fødsel blev slået af den ny konge. Denne flyttede kongedømmets hovedsæde tilbage til Anuradapura, og Sigiriya fungerede herefter som munkekloster frem til det 14. århundrede.

Vejen til Toppen af Sigiriya

Sigiriya er imponerende, ikke bare på grund af størrelsen og fremtoningen på horisonten. De 1.200 trin, der fører op til toppen og paladsruinerne, kommer forbi hvad der engang formentlig har været verdens største kalkmaleri. I dag er det meste tæret væk af vind og vejr, men der findes fortsat kalkmalerier andre steder i Sigiriya. Omtrent halvvejs oppe, gør vi holdt på et plateau, som Kong Kasyapa etablerede. Det kaldes Lion Gate fordi kongen fik udhugget en kæmpe løve med poterne hvilende på plateauet. Løvepoterne er velbevarede og der er taget ikke så få billeder af de enorme klør.

Fra Lion Gate fører trinene den sidste halvdel op til toppen af Sigiriya og kongepaladsets ruiner. Det første vi lægger mærke til på toppen er en helt fantastisk udsigt til alle sider. Selvom det er lidt diset i de fjerne, kan vi for eksempel se bjergtoppene i Matale. Også udsigten til de omgivende haver og deres struktur er et fantastisk syn. Der er ingen tvivl om, hvorfor Kong Kasyapa byggede sit palads på denne 200 meter høje klippe. De tilbageværende ruiner er de forskellige bygningers fundamenter og bassiner, der udgjorde paladset. De giver et godt billede af, hvor stort og gennemført det har været, og de mange niveauer paladset var bygget i.

Det tager omkring 2 timer at komme op og ned igen + tiden du bruger deroppe, og de mange trin gør det selvfølgelig til en varm tur, men det var det hele værd. Det er svært ikke at gentage sig selv, men Sigiriya er et af de steder i Sri Lanka, du bare ikke må gå glip af.

Sigiriya er ikke for alle!

Er du dårlig gående, har dårlig hjerte eller er der små børn med på turen – vil det ikke være muligt, at komme til toppen af Sigiriya og de lokale/Privat chaufføren vil fraråde jer at komme derop.

Hotel og overnatning ved Sigiriya

Der er mange overnatningsmuligheder ved Sigiriya eller tæt derpå. Selv boet vi på et nyt hotel/mini resort med virkelig lækker mad, god service og kun os på hotellet :O) Vi boet på Saunter Paradise Hotel. Hvis ikke der er ledige værelser er der mange andre muligheder – se dine muligheder her.

Få et tilskud til din rejse

Flere danskerne (end de selv er klar over) har krav på, at få 1.500-4.500 kr. – er du en af dem?

Læs mere her!

Spørgsmål og erfaringer med Sigiriya

Har du besøg Sigiriya må du meget gerne smide en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer og læse om fordele/ulemper ved stedet. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål om Sigiriya via nedenstående kommentarfelt.

6 kommentarer til “Sigiriya”

 1. Du skriver løveklippen ikke er for børn.
  Vil du mene man ikke kan bestige den med 2 fjeldvante børn på 6og8?
  M

 2. Vi var på Sigiriya for ca 14 dage siden, og havde vores 3 børn med på 14, 11 og 3 år.
  Hende på 3 år gik 80% af turen selv.
  Ja, det var hårdt, men hun klarede det rigtig flot.

  Vh Mette

  1. Kristian Konradsen

   Hej Mette,

   Fedt – ja det kan lade sig gøre og det er ret hårdt (for alle sammen), men især de små. Det er dog ikke alle børn på 3 år, der vil kunne klare turen, men her må man som forældre kende sit barn godt nok til, at kunne vurdere om sådan en tur vil kunne klares af deres barn.

   Dejligt i kommer med den slags information.

   Hvis i har et par gode billeder fra turen må du meget gerne sende dem på kristian@konne.dk – så vil jeg sætte dem ind i indlægget.

   Mvh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top