At rejse individuelt og booke overnatning undervejs

Vi (Alices og hendes familie) har haft en skøn familietur til Sri Lanka i juli 2014 (læs om vores tur her) og vil gerne dele erfaringer med andre, der har mod på gør det selv modellen.

For vi elsker at rejse og vil gerne dele vores erfaringer, så andre også kan komme afsted og få de samme gode oplevelser.

Køb af flybilletter

Forud for opholdet på Sri Lanka havde vi tre overnatninger i Dubai og igen en dag på vej hjem. Flybilletterne var CPH – Dubai med en mellemlanding i Moskva med Aeroflot. De var ret billige – 12.000 kr. for fem personer. Fly fra Dubai til Colombo stod i 9000 kr. med FlyDubai, der har helt nye og moderne fly. Til den pris skulle man flyve om natten frem og tilbage til Colombo og hjemturen fra Dubai til København var også en natafgang. Billigste alternativ var Emirates, som til sammenligning stod i 28.000 kr. i alt. Billetterne blev købt i marts. Vi havde hele tiden planlagt et stop i Dubai på vejen. Helt andre oplevelser end Sri Lanka og en spændende kombination. Men Dubai er varm om sommeren!

Privat chauffør

På Sri Lanka havde vi 17 dage med chauffør hele tiden. Vi valgte Fernando Tours efter Kristians anbefaling og fik også Anthony som chauffør. Aftaler blev håndteret på dansk af Trine, som er blevet ansat i Fernando Tours i 2014. Alt klappede som aftalt, og vi var meget glade for Anthony.

Vi er fem personer i familien. Vores drenge er 17, 13 og 7 år gamle. Derfor er der ikke så meget børnerabat og der er næsten altid behov for to værelser. På Sri Lanka er familieværelser ikke så almindelige – hverken til fire eller fem personer. Vores rute var planlagt på forhånd, men med mulighed for at blive en ekstra dag et sted og improvisere de sidste par dage.

For vores familie var det perfekt at have privat chauffør hele tiden. Vi havde ikke så travlt og der var tid til badning og afslapning undervejs. Jeg vil til enhver tid foretrække den model frem for en intensiv rundtur efterfulgt af en badeferie på et resort.

Booking af hoteller hjemmefra

I juli er det nemt at finde overnatning i alle områder med undtagelse af Trincomalee/Østkysten, hvor mulighederne endnu ikke er helt så mange og højsæsonen ligger i juli og august.

Vi booker næsten altid selv en del af overnatningerne hjemmefra, da det give nogle billigere rejser og vi på den måde kan komme afsted flere gange.

Jeg havde booket tre overnatningssteder på forhånd på Sri Lanka:

Aliya Spa and Resort i Sigiryia – fordi det så nyt og lækkert ud. Og det var det!

High Park – i Trincomalee, hvor jeg ikke turde tage chancen, fordi det er højsæson. Jeg prøvede først et par andre guest houses med gode anmeldelser uden held.

Kirinda Beach på sydkysten – fordi det så spændende ud og lå godt for Yala.

I alt var 8 nætter booket på forhånd. Øvrige 8 blev fundet mens vi var i Sri Lanka. Jeg brugte lidt tid undervejs på research på nettet, og vi rådførte os også med vores chauffør Anthony. Han ramte ikke plet hver gang i forhold til vores ønsker, men var altid klar til, at køre videre til et andet sted, hvis der var noget vi ville tjekke ud.

Alt i alt har vi for det meste boet ret lækkert. Det samlede regnskab viser, at vi har brugt 1000 kr. pr. overnatning for fem personer inkl. morgenmad og skatter + service. Husk at lægge skat og service til priserne på bookingportalerne. Prisen pr. overnatning varierede meget, så man kan både gøre det dyrere og billigere alt efter krav til komfortniveau. Vi synes det er fint med lidt variation. Og det var bestemt ikke dyrere at finde noget undervejs – det var faktisk de billigste overnatninger.

Tjek hotellet ud via Tripadvisor

Alle hoteller er tjekket ud på tripadvisor.co.uk. Anmeldelserne svarer meget godt til vores vurderinger. Dog med et lille plus til Mirissa Beach. Jeg bruger den engelske side for at slippe for de rædselsfulde maskinoversættelser. Den engelske side har også adgang til rejseforum, som ikke findes på den danske side. På rejseforum er der mange gode forslag til, hvordan man lægger en rejseplan. Der er i øvrigt også en liste med opdaterede priser på attraktioner (som Kristian er igang med at oversætte og sætte online her på siden). Sri Lankas turistministerium har nemlig set muligheden for indtjening på de store attraktioner, som er relativt dyre. http://www.tripadvisor.com/Travel-g293961-c205891/Sri-Lanka:Prices.Of.Populartourist.Attractions.html

En enkelt lille advarsel. Prøv at undgå myggestik, dvs. brug myggebalsam. Min mand fik Dengue feber efter vi kom hjem og var indlagt på Skejby Sygehus i en uge. Det er en risiko i de tropiske lande især i Asien, og man kan ikke vaccinere eller forebygge medicinsk. Dengue myg stikker mest om dagen – malaria myg når det bliver mørkt. Det var ikke lige det vi havde regnet med efter en skøn ferie.

Hoteller booket på farten

1. nat: Viceroy – bookning på stedet. Vi så også Banana Rest, men valgte Viceroy med tv på værelserne Drengene skulle nemlig se finalen i VM i fodbold. De fik i øvrigt besøg af Anthony, selv om kampen blev spillet kl. 1 om natten lokal tid.

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g304141-d6023579-Reviews-Viceroy_Holiday_Resort-Sigiriya_Central_Province.html

Viceroy
Værelserne på Viceroy Holiday Resort var ok og rene, men stedet savner lidt charme og er heller ikke færdigt. Vi var de eneste gæster og det var ikke så dyrt. Vi fik også god curry.

2. – 4. nat: Aliya Spa and Resort – bookning på forhånd på Agoda

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g304141-d4878877-Reviews-Aliya_Resort_and_Spa-Sigiriya_Central_Province.html

Aliya Spa and Resort
Lækre værelser på Aliya Spa – med søskende der slås!
Aliya Spa
Aliya udefra – der er værelser med plads til fire, men man må ikke have opredning. Derfor havde vi to værelser. I alt betalte vi 4000 for tre overnatninger inkl. morgenmad.

 

Stor og lækker pool!
Stor og lækker pool!
Elefanter
Elefanter i Minneriya – jeg tror vi så over 200 individuelle dyr i forskellige flokke. En rigtig god oplevelse, som jeg klart vil anbefale, når man er i området i sommerperioden.

5. – 7- nat: High Park – bookning på forhånd via deres egen hjemmeside og 50% forudbetaling med Paypal.

Værelserne kostede 65 og 70 euro med morgenmad. Ingen rengøring undervejs, selv om vi boede der tre dage. Vi savnede også et køleskab. Lidt dyrt i forhold til standarden sammenlignet med hvad vi ellers boede i.  Et dansk ungdomsrejsebureau bruger stedet til grupper på 18 unge. Restauranten kunne ikke klare gruppen + tre andre selskaber på en gang, så det var turens dårligste måltid. De næste par aftner var vi på Uppuvelli stranden for at spise. Det var bedre:-)

I øvrigt ligger der et hindutempel på stranden lige ved siden af. Derfra blev der spillet ret høj musik – allerede fra kl 4 om morgenen den ene dag.

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g424963-d3976893-Reviews-High_Park_Hotel-Trincomalee_Eastern_Province.html

High Park
Vi boede i de to nederste værelser i denne bygning på High Park.
Lotus Park, hotel
Vi spiste på Lotus Park, hotel som Anthony plejer at anbefale gæster. Der ville jeg hellere have boet end på High Park.

8. – 9. nat: Earls Regent i Kandy – booket dagen før på booking.com til 50 dollars pr. værelse + skat, service og morgenmad. Men stadig billigt i forhold til standarden. Nyt og lækkert og med god buffet både til morgenmad og aften. Et overdådigt udvalg af deserter:-)

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g304138-d5566703-Reviews-Earl_s_Regent_Hotel-Kandy_Central_Province.html

Kandy
Udsigten fra det ene værelse på Earls Regent i Kandy. Drengenes værelse vendte ind mod bjerget. Det var ikke helt så smukt!
Kandy
Og når man kiggede ned.

10. nat: Collingwood – Jeg havde booket Green Star Hotel dagen i forvejen, men det har ikke drivers accomodation. Derfor kiggede vi efter noget andet. Anthony viste os et guesthouse, som ikke var indbydende – koldt klamt og uden andre gæster. Vi kørte videre og kom til Collingwood. Værelserne var ikke noget særligt, men vi forhandlede prisen til 69 dollars for to værelser og så sagde vi ja, da vi ikke havde lyst til at køre mere rundt i regnvejret. Ved udtjekning var det blevet til 69 dollars pr. værelse. Jeg havde desværre fået skrevet under på en seddel med navn og adresse uden påført pris – det sørgede de så for bagefter! Det var virkeligt koldt og klamt at være på hotellet og når man så bliver snydt – så er det et rædsomt sted. Jeg kan se på tripadvisor at mange andre har haft tilsvarende dårlige oplevelser. Jeg vil kun anbefale at bo i Nuwara E, hvis man har lyst til at bo på et af de “engelske hoteller”. Ellers ville jeg køre igennem byen og bo et lidt varmere sted.

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g608524-d2262215-Reviews-Collingwood_Hotel-Nuwara_Eliya_Central_Province.html 

11. – 12. nat: Sobaro – booket på stedet. Vi så også Mountain View, som ikke havde værelser begge dage og vist er ret dyrt. Jeg tjekkede også Laksmis Hotel. Det ser fint ud, men nu havde vi set de udsigten på Sobaro først og så blæste det fra et generende hjørne lige den dag. Så vi kørte tilbage til Sobaro igen, selv om hotellet ikke er færdigt. Adgang til værelserne er gennem byggepladsen! Vi gav 7000 rupees pr. værelse med morgenmad (forhandlet ned fra 8000).

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g616035-d6374775-Reviews-Sobaro_Ella-Ella_Uva_Province.html.

Sobaro
Morgenmad på Sobaro med friskpresset juice og en kold mælkeshake til at slutte af på. Mærkeligt nok fik vi ikke kaffe eller the.
Ella
Udsigten fra værelset mod Ella Gap.

13. – 14. nat: Kirinda Beach Resort. Booket på forhånd via booking.com. Vi havde en hytte til fire personer og fik arrangeret en ekstra seng. Stedet levede op til forventningerne, men man betaler også en del for at bo der. Det ligger naturskønt og der er mange dyr i området. Der er en fin pool med udsigt over stranden, hvor man kun kan soppe bag de store sten. Bølgerne smadrer mod klipperne. Stedet er et fint udgangspunkt for ture til Yala og aften puja i Katagarama.

Kirinda Beach
Kirinda Beach

15. nat: Mirissa Beach Resort. Booket på stedet inkl. halvpension. Vi boede i et af husene til fem personer, som ikke var noget særligt, men skøn strand, pool og i det hele taget et skønt sted. En rigtig bounty strand. I juli er det lavsæson og man kan forvente en byge om eftermiddagen. Men solen skinner resten af tiden og det er skønt at bade. Stedet har de bedste faciliteter på Mirissa Beach, hvor der i øvrigt er en dejlig afslappet stemning med barer og restauranter på stranden. Efter sigende en del mere hektisk i højsæsonen, når det er vinter i Danmark.

Pool og strand på Mirissa Beach Resort.
Pool og strand på Mirissa Beach Resort.
Vores bungalow fem meter fra stranden
Vores bungalow fem meter fra stranden

16. nat: Elyon Best Western i Colombo. Booket dagen i forvejen på booking.com. Moderne hotel som kunne ligge i et hvilket som helst land. Vi prioriterede komfort før vi skulle flyve to nætter i træk. Beliggenheden er ikke specielt god, da der ikke er noget som helst spændende lige i nærheden. Men der er en fin bar på tagterrassen. Det tager ret lang tid at køre til centrum med bus. Men så får man jo også set noget på vejen.

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g293962-d6678224-Reviews-BEST_WESTERN_Elyon_Colombo-Colombo_Western_Province.html

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top