Oplevelser på Sri Lanka

Sri Lanka er en ø, der byder på oplevelser lidt ud over det sædvanlige. Du kan opleve alt fra historiske kulturelle byer, unik natur og dyreliv til fantastiske strande med gode muligheder for at være aktiv med vandsport.

Natur og dyreliv

På Sri Lanka er der et helt unikt dyreliv, og en smuk natur der altid giver fantastiske oplevelser når du går rundt på øen.

Der er forskellige muligheder for at opleve naturen, du kan selvfølgelig selv tage på oplevelse, men hvis du gerne vil være sikker på, at se alt, hvad der er at opleve, kan du besøge en nationalpark eller tage på safari.

På Sri Lanka er der hele 21 nationalparker, der er fantastiske til, at opleve dyrelivet på Sri Lanka. Du kan f. eks. besøge Yala national park der er den næststørste på øen. Det mest kendte ved Yala er, at det er det sted i verden, med den største koncentration af leoparder. Ud over leoparder kan du bl. a. opleve krokodiller, påfugle, bjørne, vortesvin og vandbøfler.

Er du mere til dyrene under vand, findes der også mange oplevelser med dem på Sri Lanka. Du kan tage på hvalsafari, så er du mere sikker på at se hvalerne på helt tæt hold.

Kulturelle og historiske byer

Sri Lanka gemmer på en fantastisk historie og mange unikke og kulturelle byer.

Du kan tage et skridt tilbage i tiden ved at besøge Anuradhapura, der er den ældste kongeby på Sri Lanka og har rødder langt tilbage. Verdens ældste træ findes også i byen Anuradhapura og der er mange flotte ruiner.

Over alt på Sri Lanka findes der byer som Anuradhapura, det er byer, der altid er et besøg værd og giver mange oplevelser med hjem.

Strande og afslapning

Når du har været rundt og opleve naturen, dyrelivet og den kulturelle og historiske del af Sri Lanka kan det være rart med en dag eller to til at slappe af. Det kan du med fordel gøre op en af Sri Lankas mange strande med krystalblåt vand, palmer og gyldent sand.

Men strandene byder ikke kun på afslapning – der er også mange oplevelser at hente her.

I Bentota findes den største udklækning af havskildpadder, det er en meget unik oplevelse at se helt små skildpadder blive udklækket og skynde sig ud i vandet, og gør at Bentota helt sikkert et besøg værd.

På mange af Sri Lankas strande er der også vandsportsaktiviteter. Du kan surfe på nogle af de gode bølger, snorkle og opleve det unikke koralrev eller konkurrere med din familie på vandscooter eller vandski.

Strandene på Sri Lanka er alle sammen fantastiske, men også meget forskellige fra den ene side af øen til den anden. Du kan læse om de 8 bedste strande på Sri Lanka her.

Noget for enhver

Alt i alt er Sri Lanka en ø med oplevelser for alle – om du så er til historiske byer, snorkling i koralrevet eller safari i naturområderne.

Hvis du ønsker at rejse til Sri Lanka kan du med fordel få et tilbud på rejsen hvis du ikke selv vil stå for tingene og er du mere “gør det selv” og ønsker at booke en privatchauffør – så kontakt os her.

2 kommentarer til “Oplevelser på Sri Lanka”

 1. Nanna Damgaard

  Hejsa

  Mange tak for en god og oplysende blog, når rejsen til Sri Lanka er bestilt 🙂 

  Havde I autostol med til jeres søn hjemme fra Danmark? Vi skal afsted med en 1 årig og en 4 årig – og er lidt i tvivl om hvordan og hvorledes. Vi vil også leje en privat chauffør. 

  På forhånd tak for svar

  Kh Nanna Damgaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top